Setmana de l’Àlbum a Biblioteques de Barcelona

Festivals. El festival literari se celebra del 4 al 18 de novembre amb activitats per a petits i grans. Biblioteques de Barcelona ha programat: activitats, una jornada professional i una fira literària amb xerrades.

La Setmana de l’Àlbum és un festival que se centra en el llibre àlbum i promou activitats per a tots els públics a llibreries, escoles i biblioteques. Enguany el festival gira entorn del tema ‘els àlbums agosarats’. El cartell és obra de l’il·lustrador Ximo Abadia.
El festival literari se celebra del 4 al 18 de novembre.

A Biblioteques de Barcelona hi ha programades les següents activitats:

Tallers amb inscripció prèvia
‘Dibuixa un orangutan!’. A càrrec de Maria Girón
Divendres 10 de novembre, a les 17.30 h, a la Biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta

‘Confecció d’un petit llibret amb una il-lustració interior amb solapa’. A càrrec de Mercè Galí
Divendres 10 de novembre, a les 17.30 h, a la Biblioteca El Clot – Josep Benet

‘Taller El llapis’. A càrrec de Roberta Bridda
Dimarts 14 de novembre, a les 17.30 h, a la Biblioteca La Sagrera – Marina Clotet

‘Il-lustra la natura!’. A càrrec d’Alba Azaola
Dimecres 15 de novembre, a les 17.30 h, a la Biblioteca Collserola – Josep Miracle

‘Això em passa a mi’. A càrrec de Fran Pintadera
Dijous 16 de novembre, a les 17.30 h, a la Biblioteca Poblenou – Manuel Arranz

‘Al llindar del somni: Hora de somiar’. A càrrec de Concha Pasamar
Divendres 17 de novembre, a les 17.30 h, a la Biblioteca Horta-Can Mariner

I també…
El divendres 17 de novembre a la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra se celebrarà una jornada professional sobre els Àlbums Audaços.
Nat Cardozo, Marianne Dubuc, Pere Ginard i Alex Nogués són els quatre autors que ens mostraran el procés creatiu dels àlbums audaços en la seva obra.
Jornada coorganitzada conjuntament amb l’associació ¡Âlbum!, en el marc de la Setmana de l’Àlbum 2023.

El dissabte 11 de novembre, de 10 a 14 h, a la Biblioteca Jaume Fuster se celebrarà una jornada sobre Els Àlbums Agosarats amb activitats tant per a adults com per a públic familiar.
Auditori:
10 h: Xerrada per a adults sobre la història de la Literatura infantil i juvenil. A càrrec de Marta Roig i Teresa Duran
11. 15 h: Taula rodona. ‘Projecció Internacional del llibre àlbum’. A càrrec de Luis Zendrera (ed. Joventut i president de l’IBBYcat), Sandra Roderich i Mireia Trius (ed. Zahorí)
13 h: Taller per famílies. ‘Píldora formativa sobre la lectura dels llibres audaços als infants’. A càrrec de Sherezade Bardají

Activitat exterior (plaça Lesseps):
De 10 a 14 h: Pícnic de l’Àlbum. Activitat de lectura amb famílies. Consta d’una sèrie d’espais diferenciats, les Illes de lectura! Un recorregut d’estacions amb activitats a realitzar a través dels llibres. Cada família rebrà un passaport que haurà de completar a mesura que visita les illes de lectura proposades.

A la Biblioteca Jaume Fuster podeu visitar l’exposició ‘Les aventures de l’Editorial Joventut. 100 anys de llibres’ del 25 d’octubre del 2023 al 15 de gener del 2024.

A més, el divendres 3 de novembre, de 10 a 14 h, a la Biblioteca Gabriel Garcia Márquez se celebrarà Fira Àlbum, organitzada pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, La Setmana de l’Àlbum i Biblioteques de Barcelona.

Durant tot el matí, de 10 a 14 h: Fira Àlbum amb La Petita, Al·lots i Pebre Negre
11 h: Xerrada. ‘Autocensura i criteris que determinen la tria d’obres de literatura infantil i juvenil (àlbums) per a bibliotecàries’. A càrrec de Teresa Duran
12 h: Xerrada. ‘100 anys: Les aventures de l’Editorial Joventut’. A càrrec de Luis Zendrera i Albert Asensio
13 h: Taula rodona. ‘Els àlbums agosarats: perquè algunes editorials s’entesten a publicar llibres “complicats”‘. A càrrec d’Arianna Squilloni (A Buen Paso), Pablo Larraguibel (Ekaré) i José Díaz (Thule).

La Setmana de l’Àlbum és un festival d’àmbit estatal i s’organitza amb l’ajuda de: Ministerio de Cultura y Deporte, Departament de cultura de la Generalitat, ICUB, CEDRO, Servei de Biblioteques de Catalunya, Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona i Girona, Comunidad de Madrid, Ayuntamiento de Almería, Junta de Andalucía, Escuela de Arte Almería, Centro Andaluz de las letras, Espacio de creación Campingás i Biblioteques de Barcelona.