Torna el festival KM Amèrica

Literatura. La cita amb la literatura llatinoamericana tindrà lloc del 18 al 22 de juny. Amb una vintena d'autors i autores i una quinzena activitats, tindrà com a eix central la relació entre el cos i la paraula.

Del 18 al 22 de juny Barcelona tornarà a gaudir de cinc dies de programació al voltant de la millor literatura llatinoamericana: arriba la tercera edició de KM Amèrica, el Festival de Literatura Llatinoamericana de Barcelona.

Organitzat per Casa Amèrica Catalunya i Biblioteques de Barcelona, sota la curadoria de l’escriptor sinaloenc Eduardo Ruiz Sosa, KM Amèrica connecta diverses veus d’Amèrica Llatina i del Carib participants de diferents generacions i de països diferents.

La programació suma una quinzena d’activitats entre les quals trobarem taules rodones, diàlegs en format entrevista, un espectacle de literatura oral, una estrena d’una obra de teatre, dos tallers d’escriptura i traducció i una ruta literària. Un any més, la inauguració serà una sessió de lectura en veu alta amb els escriptors convidats al festival i on sonaran els seus accents diversos. Isla partida, adaptació de la novel·la de Daniela Tarazona, guanyadora del concurs Narratives a escena 2024, serà l’estrena teatral que protagonitzarà el tancament de la tercera edició del KM Amèrica, a l’Espai Francesca Bonnemaison, nova seu del festival.

Enguany, el festival posa l’accent en la relació entre el cos i la paraula: en quines parts del cos, òrgans, peces de la nostra anatomia, resideixen els elements que funden els nostres relats, la nostra història, la nostra cultura? La memòria com una segona pell; el cervell com el dipòsit del passat; el llibre com un cos amb milers de braços; el rostre, d’on emana la veu; la llengua, que lluita contra l’oblit; l’ull, que fixa la seva atenció a la paraula; el cor, que segueix el ritme de les emocions. Així, mitjançant la sinapsi entre allò material del cos i allò immaterial del relat, KM Amèrica 2024 ens convida a reflexionar sobre tot allò que ens lliga, físicament, a les històries que ens donen identitat i memòria.

Consulta la programació