Benvinguts a la

Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra

Benvinguts a la

Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra

American Space

28/06/2024 - 14:32 h

L’American Space Barcelona (ASB) és un projecte de col·laboració entre el Consolat General dels Estats Units a Barcelona, el Districte de Sant Andreu i Biblioteques de Barcelona.

La col·lecció, els serveis i les activitats de l’ASB estan adreçats a infants, joves i públic en general, així com a escoles i instituts, alumnes i professors.

L´ASB ofereix una programació cultural orientada a l´aprenentatge informal de l´anglès en un entorn lúdic i col·laboratiu i amb una àmplia col·lecció de llibres al teu abast.  Així es programa Chill & Chat converses en anglès per a joves, l’intercanvi lingüístic Face to Face o el Meeting point.

Biblioexperimenta és un taller familiar d’experimentació amb els recursos tecnològics que us ofereix la biblioteca, crea i programa amb Lego WeDo, realitza projectes amb littleBits o escultures amb els llapis 3D. I els grans també podran experimentar amb la tauleta de dibuix Wacom.

Club Maker és un espai obert al públic per a l’aprenentatge tecnològic col·laboratiu i experimentació amb aquestes eines tecnològiques.

La col·lecció de l’ASB inclou les temàtiques com ara: l’impuls dels estudis en ciència, tecnologia, enginyeria, matemàtiques i arts; l’aprenentatge de l’anglès; l’emprenedoria; l’assessoria acadèmica i la promoció de l’intercanvi cultural amb els Estats Units.

Per combatre la desinformació, l’ASB ofereix activitats d’anàlisi i verificació digital a alumnat i personal docent de centres educatius en col·laboració amb Que no te la cuelen i, alhora, recomana Learn to check, un projecte d’educació mediàtica sobre desinformació i verificació de continguts digitals que ofereix claus i un ampli ventall de recursos per verificar informacions, imatges, vídeos i comptes de xarxes socials.

Education USA Barcelona és el servei d’assessorament acadèmic oficial i gratuït del govern dels Estats Units. Els seus serveis van dirigits a estudiants que estan interessats a cursar estudis de grau i postgrau en una universitat dels EUA, així com a famílies, orientadors acadèmics i personal educatiu.

Tablet Corner és un espai familiar d´ús lliure, amb l´acompanyament d´un adult, dels kits de jocs educatius Osme per gaudir de la programació, practicar les matemàtiques o l´anglès en família, dibuixar o jugar al tangram.

Tallers STEAM són tallers de fabricació digital, programació, robòtica i impressió 3D.

Technovation Girls és un concurs internacional de tecnologia i emprenedoria en què participen noies de 8 a 18 anys de tot el món. Cada any, Technovation Girls convida equips de noies de tot el món a aprendre i aplicar les competències que són necessàries per resoldre problemes reals a través de la tecnologia.

Zona gaming és un projecte que pretén oferir a les persones usuàries un entorn distès, informal i de lleure al voltant de la cultura del joc en les diferents expressions, alhora que aposta per ser un lloc de creació de comunitat, de transmissió i difusió del coneixement, i on es fomenta la creativitat i les vocacions STEAM a través dels jocs i els videojocs.

Les activitats són gratuïtes i estan obertes a tothom. Segueix i comenta aquestes activitats amb #AmericanSpaceBCN.