Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra
Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra
Agenda abril adults

Aquest mes d’abril no us perdeu les activitats, exposicions i tallers Cibernàrium de la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra.
Divendres 11 d’abril, a les 18 h. L’Aventura de conèixer. Presentació del llibre Pere Falqués, l’arquitecte municipal de la Barcelona modernista
Pere Falqués i Urpí (Sant Andreu de Palomar, 1849 – Barcelona, 1916), fou arquitecte municipal de Sant Andreu de Palomar i un dels primers arquitectes de l’església parroquial andreuenca. També fou arquitecte municipal de Sant Martí de Provençals de Barcelona. Impulsor i ideòleg de la Via Laietana i cap de Bombers de Barcelona. Deixà una extensa obra arquitectònica avui força valorada.
A càrrec d’Andreu Carrascal Simón, arxiver i fotògraf, i Joan Molet i Petit, doctor en Geografia i Història i autor
Auditori de la biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra
Organitza: Centre d’estudis Ignasi Iglésias
Dimecres 23 d’abril, d’11 a 14 i de 16 a 20 h. Trobada ‘Sant Jordi KM. 0: Autors i autores de Sant Andreu’
Estand de la biblioteca Ignasi Iglesias-Can Fabra a la plaça Orfila on els autors i autores del barri signen els exemplars de les seves obres.
Dijous 24 d’abril, a les 18.30 h. Parlem amb… Un home anomenat Charles M. Schulz de Pedro Paredes
Amb la presència de l’autor acompanyat de Raquel Gu i Kiko Sáez de Adana.
Charles M. Schulz va estar dibuixant Peanuts dia rere dia durant pràcticament 50 anys, tota la segona meitat del segle XX. Durant aquest període, no només va crear una de les obres mestres indiscutibles del còmic de tots els temps, sinó que també va bolcar totes les seves vivències a través d’uns personatges que, amb la seva aparença infantil, li permetien reflexionar sobre ell mateix i sobre la societat que l’envoltava. Per aquest motiu, una lectura atenta de Peanuts ens permet entendre qui va ser Schulz d’una manera profunda.
En aquest llibre, Pedro Paredes ens ofereix la clau per fer aquesta lectura atenta i conèixer l’autor a través de la seva obra, mostrant que, en aquest cas, és difícil separar l’un de l’altra. I ho fa d’una manera no lineal, a través de capítols breus que, com les millors tires de premsa, es poden gaudir per separat, però que, llegits en conjunt, reconstrueixen la vida dels seus protagonistes, en aquest cas concret, la vida d’Un home anomenat Charles M. Schulz
Auditori de la biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra
Divendres 25 d’abril, a les 18.30 hores. T’interessa. Coneguem. Corea del Sud. Genialitats i aberracions. A càrrec de Manel Roca
Malgrat estar encaixonada entre dos veïns amb molt més pes específic, Corea del Sud ha aconseguit, en els darrers anys, posar-se de moda gràcies al seu poder tou: música, audiovisuals, tecnologia i moda. Si, a més, hi afegim els seus 23 parcs nacionals, una gastronomia excel·lent i una societat on el respecte pels altres és màxim, obtenim com a resultat un destí magnífic per visitar.
Us convidem a gaudir d’aquest viatge visual per un país ple de contrastos!
Auditori de la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra
Organitza: Coneguem el Món
CURSOS CIBERNÀRIUM
Dimecres 2 d’abril. T3.5 Tràmits amb l’Administració i certificats digitals (de 16 a 18 h)
La rapidesa, facilitat i comoditat que proporciona la xarxa per a la realització de determinats tràmits i gestions amb l’administració pública fa que cada vegada estigui més present a la nostra vida quotidiana.
Vols aprendre a fer tràmits amb l’administració pública i l’ús dels diferents mètodes d’identificació? En aquest taller veurem com podem relacionar-nos amb l’administració de forma àgil.
Dimecres 2 d’abril. T3.6 Gestions bancàries i compres en línia (de 18 a 20 h)
Internet ens permet comprar i gestionar els nostres comptes bancaris des de casa i en qualsevol moment, obrint un gran ventall d’opcions.
Tens dubtes de si és segur comprar en aquella botiga nova? O si realment aquest missatge de text correspon al teu banc? En aquest taller aprendràs a fer tot això de forma segura i àgil.
Divendres 4 d’abril. T4.5 Podcasts, ràdio i TV a través d’internet (de 10 a 12 h)
Descobreix com pots gaudir de podcast, música, pel·lícules i sèries aprofitant l’oferta de continguts de les principals plataformes de streaming actuals i les xarxes socials, des de les quals podràs escoltar i veure en directe, o en diferit, continguts de tota mena. I sense moure’t de casa!
Divendres 4 d’abril. T4.6 Utilitza Biblio Digital per llibres i cinema en préstec (de 12 a 14 h)
Saps que pots accedir a través de diferents dispositius (ordinadors personals, lectors de llibres electrònics, tauletes o telèfons intel·ligents) als continguts digitals de les biblioteques? Podràs llegir obres o visualitzar pel·lícules. Amb aquesta formació aprendràs com funciona eBiblio mitjançant el navegador web i com accedir als diferents continguts que la plataforma ens ofereix. També veurem com funciona en un mòbil i/o tauleta.
Dimecres 9 d’abril. T3.7 Gestiona la teva privacitat i seguretat a la xarxa (de 16 a 20 h)
Has sentit a parlar del programari maliciós? Saps com ha de ser una contrasenya forta? Coneixes els ajustaments de privacitat del navegador i de les principals xarxes socials? Apliques la “netiqueta” quan interactues a la xarxa? Tens cura de la teva identitat digital? Resol els teus dubtes sobre seguretat i privadesa a Internet, debat sobre els seus dilemes ètics, i involucra’t en projectes de participació digital ciutadana.
Divendres 11 d’abril. Coneix el certificat ACTIC (de 10 a 12 h)
L’ACTIC és una acreditació de la Generalitat de Catalunya que avalua el nivell de competència digital d’una persona, entesa com la combinació de coneixements, habilitats i actituds necessàries per desenvolupar-se amb eficàcia i eficiència en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). Disposar d’aquest certificat pot facilitar l’obtenció d’una feina, la promoció professional o l’accés a eines d’aprenentatge virtual, entre altres.
Divendres 11 d’abril. Coneix el teu nivell de competències digitals (de 12 a 14 h)
T’agradaria saber quin és el teu nivell de competències digitals? Vine a fer el test de Barcelona Activa que et permetrà conèixer quines competències domines més i en quines pots millorar, així com rebre orientació sobre quines activitats gratuïtes més adients tens al teu abast per continuar aprenent.
EXPOSICIONS
‘Còmic radical’, del 15 de març al 25 d’abril. Sala d’exposicions Antoni Arissa i Asmarats
Còmic radical és una exposició de la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra, GRAF i Antonio Hitos sobre el temps i la seva condició inevitable en el llenguatge del còmic. La mostra està composta per més de 150 peces originals i inèdites produïdes per a l’ocasió que inclouen escultura, dibuix de gran format i, principalment, una extensa galeria de petits instants en forma de seqüències.
Barcelona en vinyetes, del 31 de març al 30 de maig. Territori Mutant. Àrea de còmic
La mostra proposa un recorregut visual per diversos escenaris de la ciutat, com els edificis de Gaudí i els carrers del Barri Gòtic. Aquestes localitzacions, sovint amb un paper protagonista, han estat representades per autors locals i internacionals en gèneres que van de l’humor al policíac, del costumisme al còmic social.
L’exposició posa de relleu la relació de Barcelona amb el món de la historieta, destacant la seva condició de bressol del còmic a l’Estat espanyol i centre de producció nacional i internacional. Amb una mirada històrica, es recorden des de les revistes satíriques de principis del segle XX fins a obres recents.