Benvinguts a la

Biblioteca Esquerra de l'Eixample - Agustí Centelles

Benvinguts a la

Biblioteca Esquerra de l'Eixample - Agustí Centelles

Parlem amb Juan José Millás i Juan Luis Arsuaga

..
29/08/2024 - 15:26 h

Juan José Millás i Juan Luis Arsuaga conversaran sobre la seva darrera obra, La conciencia contada por un sapiens a un neandertal (Alfaguara, 2024). La identitat, la intel·ligència —la natural i l’artificial— i la memòria, així com les condicions perquè saltés l’espurna i sorgís la consciència que distingeix els humans de la resta de les espècies constitueixen les trames d’aquest llibre, totes travessades per la saviesa i l’humor, i per l’eix narratiu de la relació singular entre el científic i el novel·lista.

Dijous 19 de setembre, a les 18.30 h
A la B. Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles
Accés lliure. Cabuda limitada

Hi col·labora: Alfaguara

L’obra de Juan José Millás (Valencia, 1946), escriptor i periodista, ha estat traduïda a més de vint idiomes i ha guanyat nombrosos premis literaris. Entre els seus llibres destaquen les novel·les Cerbero son las sombras, Visión del ahogado, El jardín vacío, Tonto, muerto, bastardo e invisible, El desorden de tu nombre, La soledad era esto, El orden alfabético, Dos mujeres en Praga, Laura y Julio, El mundo, Lo que sé de los hombrecillos, Desde la sombra, Que nadie duerma, La vida a ratos i Solo humo. Es col·laborador habitual del diari El País i del programa A vivir de la Cadena SER.

Juan Luis Arsuaga (Madrid, 1954), escriptor i catedràtic de Paleontologia, és membre de l’equip de recerca dels jaciments d’Atapuerca des del 1982. Des del 1991 és codirector de l’equip, guardonat el 1997 amb el premi Príncep d’Astúries de Recerca Científica i Tècnica. Com a escriptor és autor, entre altres, dels llibres El collar del neandertal, La especie elegida, El mundo de Atapuerca, El reloj de Mr. Darwin, Breve historia de la Tierra (con nosotros dentro), El primer viaje de nuestra vida, Vida, la gran historia i Nuestro cuerpo.

Els dos autors han publicat conjuntament La vida contada por un sapiens a un neandertal, La muerte contada por un sapiens a un neandertal i La conciencia contada por un sapiens a un neandertal.