Biblioteca El Clot - Josep Benet

Biblioteca El Clot - Josep Benet

Escolteu! Cicle temàtic musical.

..
31/07/2024 - 17:43 h - Cultura i lleure Biblioteca El Clot - Josep Benet

“Escolteu!” és un cicle temàtic musical per donar a conèixer què hi ha al darrera de la música que escoltem avui: els orígens, les geografies, els estils i les seves fusions, els artistes, els intèrprets, la tecnologia que es fa servir…
Cada sessió anirà guiada per un professional que punxarà música per acompanyar les seves explicacions.

Dancehall, Reggaeton i altres músiques urbanes d’Àfrica i la seva diàspora.
El Reggaeton és el protagonista del primer cicle de l’ ESCOLTEU!: Coneixerem el seu origen des del fusió del Dancehall Jamaicà i Reggae Panameny, seguirem la seva expansió del Carib al món i acabarem ampliant el punt de vista amb musiques urbanes africanes del segle XXI i la seva expansió pel món.
Cicle coordinat per Francesc Xavier Riembau i Rosich Diego Armando Dj.

Reggaeton: els orígens.
Jamaica, la petita illa caribenya és origen d’un munt de gèneres musicals que han conquerit al planeta i han influenciat a gran part de les músiques electròniques de ball del segle XX i XXI. El dancehall un gènere nascut a cavall entre la dècada del 70 i els 80 va anar evolucionant i expandint-se amb força al mateix carib i és així com comencen els primers projectes de reggae en espanyol, especialment a Panama i a Puerto Rico.
A càrrec de Francesc Xavier Riembau i Rosich Diego Armando Dj.
Dimarts 5 de novembre de les 18.30 a les 20 h.

Reggaeton: Del Carib al món.
A partir de l’adaptació dels ritmes del dembow jamaicà i després de la primera fase de reggae en castellà, es desenvolupa aquest nou gènere que posa en contacte les músiques llatines i les rítmiques jamaicanes.
A càrrec de Fede Jahzzmvn, productor musical.
Dimarts 12 de novembre de les 18.30 a les 20 h

Músiques urbanes d’Àfrica i la seva diàspora.
El desenvolupament de les músiques urbanes a l’Àfrica i en les seves diàspores és fèrtil i abundant. Del Kuduro a Angola , el Singeli a Tanzania, Gqom a Sudàfrica, i així un llarg etcetera de músiques arrelades i futuristes.
A càrrec de Maguette Dieng, dj, programadora i membre del col·lectiu afrodescendent Jokkoo.

Dimarts 19 de novembre de les 18.30 a les 20 h