Benvinguts a la

Biblioteca Francesca Bonnemaison

Benvinguts a la

Biblioteca Francesca Bonnemaison

Programació de Tallers EstàsON TARDOR

..
30/07/2024 - 18:30 h - Infància Biblioteca Francesca Bonnemaison

EstàsON
Una programació que té com a objectiu fomentar l’interès per la ciència i la tecnologia en els infants i joves.

EstàsON. L’energia és vida
Mitjançant el joc i la creació d’un pèndol de Newton aprendrem com funciona l’energia i la classificarem segons renovables o no renovables i veurem com es transforma en altres tipus d’energia i, per tant, no es crea ni es destrueix. Això ho relacionarem amb la problemàtica amb el clima i l’efecte hivernacle i proposarem solucions alternatives que treballen i desenvolupen l’enginy i la creativitat dels infants
Edat recomanada: 6 a 8 anys
Dissabte, 28 de setembre a les 11 h
Cal inscripció prèvia.

EstàsON. Dissenyem el nostre videojoc
En aquesta emocionant activitat, els infants es converteixen en programadors. Mitjançant l’ús de la plataforma de programació visual Scratch els participants tindran l’oportunitat de crear el seu propi videojoc a partir de diferents reptes que hauran d’anar superant.
Edat recomanada: 9 a 12 anys
Dissabte, 5 d’octubre a les 11 h
Cal inscripció prèvia.

EstàsON. Maquetes voladores
A través del joc, i la creació de maquetes entendrem els mecanismes d’alguns objectes voladors amb lleis bàsiques de la física. Crearem petits propulsors voladors que després farem servir per jugar i aprendre com funcionen aquest mecanismes.
Edat recomanada: 6 a 8 anys
Dissabte, 19 d’octubre a les 11 h
Cal inscripció prèvia.

EstàsON. Programem i dissenyem un joc en equip
A través de blue-bots els participants hauran de resoldre uns reptes gamificats. Després ells mateixos crearan el seu joc per grups i jugaran amb els blue-bots com a fitxes. Aquets blue-bots es programaran amb tauletes utilitzant un programa específic!
Edat recomanada: 9 a 12 anys
Dissabte, 26 d’octubre a les 11 h
Cal inscripció prèvia.

EstàsON. STEAM fantàstic
A través de diferents experiments, reptes i jocs STEAM els participants hauran de crear una història de relat fantàstic. Mitjançant un experiment científic, utilitzant la tecnologia digital i la enginyeria amb la programació Scratch, fent pintura invisible i amb l’ús de problemes matemàtics els infants crearan i representaran el seu relat fantàstic.
Edat recomanada: 9 a 12 anys
Dissabte, 9 de novembre a les 11 h
Cal inscripció prèvia.