Biblioteca Francesc Candel
Biblioteca Francesc Candel
Parlem amb Mossén Josep Hortet Gausachs
Mossèn Josep Hortet, conegut pel seu compromís amb les parròquies obreres de Barcelona, ha publicat les seves memòries sota el títol “La nostra història, la meva joia”, editat pel Centre de Pastoral Litúrgica (CPL) de Barcelona.
L’obra de Mn. Hortet és una reflexió sobre la seva trajectòria com a capellà i el seu compromís amb la comunitat, especialment als barris de La Marina, on va exercir durant més de tres dècades com a rector a les parròquies de Mare de Déu de Port i Sant Bartomeu.
Josep Hortet va néixer a Barcelona l’any 1937, i als onze anys ja va ingressar al Seminari Menor de la ciutat. Es va formar en filosofia i teologia al Seminari Major, i als dinou anys es va unir a la Joventut Obrera Catòlica (JOC), un dels primers contactes amb el món obrer que marcaria la seva vida pastoral.
Va ser ordenat prevere diocesà l’any 1960, als vint-i-tres anys, i poc després va marxar a Roma per estudiar dret canònic a la Universitat Gregoriana.
El llibre “La nostra història, la meva joia” es presenta com una obra col·lectiva, no una biografia individualista, ja que Mn. Hortet subratlla constantment el valor de la comunitat i la col·laboració amb la seva gent. Aquesta obra està estructurada en sis etapes que abasten des de la seva infància fins a la seva jubilació l’any 2022.
Al llarg del text, l’autor agraeix el suport de totes aquelles persones i comunitats amb les quals ha compartit la seva tasca pastoral.
Des del 1987 fins al 2022, Mossèn Hortet va estar al capdavant de les parròquies de Mare de Déu de Port i Sant Bartomeu, les dues parròquies marineres a l’arxiprestat de Sants – La Marina, on va desplegar una intensa tasca social i pastoral. Va impulsar iniciatives com la Fundació Mans a les Mans, centrada en l’atenció a infants i joves vulnerables del barri.
De fet, els beneficis de l’edició del seu llibre es destinen precisament a aquesta fundació.
Col·laboren la Fundació Mans a les mans i el diari i ràdio La Marina.