Biblioteca Sant Gervasi - Joan Maragall

Biblioteca Sant Gervasi - Joan Maragall

Parlem amb...Carolina Jaimes

..
18/09/2024 - 11:12 h - Cultura i lleure Biblioteca Sant Gervasi - Joan Maragall

Carolina Jaimes conversarà amb l’Ada Rafalli i Manuel Gerardo Sánchez, al voltant del seu llibre Aquello que no se dice.

Sinopsi Aquello que no se dice

El retrat atzarós i divertit d’una família i d’una època.

Sobre les intenses i escrutadores pàgines d’aquesta novel·la planeja la presència del dictador andí Juan Vicente Gómez i els anys vint i trenta del segle XX veneçolà, reflectits en les voltes i revoltes de les vides d’Eduardo Alcántara, ministre de Gómez; de Cecilia Valderrama, l’esposa, i els seus sis fills: Leonor, Ramón, Clara, Francisco, Eduardito i Margarita. Carolina Jaimes Branger compon una perfecta visió de l’insidiós i fals comportament de la gent d’aquell temps gomecista. Si bé el tirà terroritza amb mà dura i enguantada al país amb el sol esment de les seves presons, Cecilia Valderrama imposa a la seva família la seva personal visió dels comportaments humans i socials, endarrerida i perversa, plena de prejudicis i deshonestedats.
Amb la seva manera d’acostar-se a la vida d’una família com els Alcántara Valderrama, aquesta novel·la nua al país que vam ser, continuem sent i insistim a ignorar, i posa al descobert els ocults espais amplis i indestructibles d’un grup social.

Carolina Jaimes Branger

Enginyera de Sistemes de la Universitat Metropolitana de Caracas i màster en Educació de la Universitat d’Harvard. Escriu una columna setmanal per a l’Estímul i una altra per a Runrunes, El Nacional i diversos portals veneçolans. Actualment és ancora del Circuit Èxits d’Unió Ràdio i condueix un espai d’entrevistes per a EVTV de Miami.

Ha rebut nombrosos reconeixements, entre ells, el de Cavaller de l’Orde al Mèrit i Comendador de l’Estrella de la Solidaritat de la República Italiana; Articulista de l’Any de l’Estat Carabobo i de l’Estat Zulia; Premi Lucila Palacios com a Escriptora de l’Any 2021, atorgat pel Cercle d’Escriptors de Veneçuela; membre de la primera cohort de les 100 Protagonistes a nivell nacional i Premi Luisa .

Hi col·labora l’Editorial Planeta (Colombia).

LLOC: Sala d’actes de la biblioteca Sant Gervasi-Joan Maragall. Accés lliure (cabuda limitada)

DATA: Dijous 17 d’octubre, a les 18:30 h.