Biblioteca Zona Nord - Mària Sánchez

Biblioteca Zona Nord - Mària Sánchez

Barcelona començarà el curs amb cinc instituts escola nous

A partir del 9 de setembre, amb l’inici de curs, Barcelona disposarà de cinc nous instituts escola: l’Institut Escola Mestre Morera, l’Institut Escola Ferrer i Guàrdia, l’Institut Escola Elisenda de Montcada i l’Institut Escola Ciutat Comtal i l’Institut Escola Vapor i Molí.

..
06/09/2024 - 14:56 h - Educació i estudis Ajuntament de Barcelona

L’Institut Escola Vapor i Molí és fruit de la fusió de l’Escola Molí de Finestrelles i l’Institut Vapor del Fil. Els altres quatre nous centres s’ubiquen a Zona Nord, que disposarà també d’un equip tècnic de sis professionals per atendre des de la proximitat les necessitats d’aquest territori. L’equip el formen dos psicopedagogs; un tècnic d’assessorament i orientació en llengua, interculturalitat i cohesió social; un assessor psicopedagògic; un treballador social, i un professional d’escolarització.

Millores per fer els centres més confortables i sostenibles

Aquest estiu s’han fet 83 obres de millora dels equipaments educatius, amb una inversió de 62.326.354 euros (42.868.715 dels quals provenen de l’Ajuntament de Barcelona i 19.457.639, de la Generalitat de Catalunya).

El Pla Clima Escola també ha iniciat les obres aquest estiu a 24 centres. Seran els primers de 170 escoles que, fins al 2029, instal·laran equips de climatització per aerotèrmia —que produeixen fred i calor— i, per altra banda, es dotaran de plaques fotovoltaiques per produir una part important de l’energia elèctrica que consumeixen aquests aparells climatitzadors. Aquestes actuacions, dissenyades i executades pel Consorci d’Educació de Barcelona, les finança l’Ajuntament de Barcelona amb, entre d’altres, els ingressos de la taxa turística.

Durant l’estiu també s’han dut a terme obres a 12 patis escolars com a part del programa “Transformem els patis”. L’objectiu és millorar aquests espais per fer-los més inclusius, coeducatius, verds i jugables.

Un curs amb menys alumnat

En total, aquest any el sistema educatiu de la ciutat (tenint en compte centres públics, concertats i privats) escolaritzarà, segons dades provisionals de finals d’agost, un total de 167.533 infants i joves, 1.463 menys que en el curs anterior.