Biblioteca Zona Nord - Mària Sánchez

Biblioteca Zona Nord - Mària Sánchez

Ciutat Meridiana millorarà els equipaments esportius i la connexió amb Collserola

Un canvi urbanístic permetrà disposar del nou CEM Can Cuiàs, reformar el camp de futbol Ciutat Meridiana i construir un nou equipament social

..
02/09/2024 - 11:06 h

Ciutat Meridiana compta amb un nou planejament urbanístic que permetrà la millora de dos equipaments esportius de la zona, la construcció d’un nou equipament social i la major connectivitat amb el parc de l’Aqüeducte i amb l’accés al Parc de Collserola.

Així ho determina l’aprovació provisional de la Modificació del Pla General Metropolità (MPGM), que vol ajudar a revertir la històrica escassetat de grans equipaments o de zones verdes en aquest barri.

La MPGM afecta un total de 33.642 metres quadrats, i se centra en el Centre Esportiu Municipal (CEM) Can Cuiàs, el camp de futbol Ciutat Meridiana i el parc de l’Aqüeducte, així com en els espais lliures que hi ha en la relació entre aquestes equipaments i el Parc de Collserola.

“Amb aquest canvi urbanístic resolem el pas previ per poder continuar amb l’ampliació de la xarxa d’equipaments del barri”, ha assegurat el regidor de Nou Barris, Xavier Marcé. “Ara ja podem projectar el nou CEM Can Cuiàs i els nous equipaments socials que tant necessita Ciutat Meridiana. També es podrà plantejar una reforma del camp de futbol en unes condicions que fins ara no es podien contemplar donada la seva condició anterior de provisional”, ha afegit.

En el cas del CEM Can Cuiàs, el nou planejament urbanístic obre la porta a la renovació integral del centre. Pel que fa al camp de futbol Ciutat Meridiana, el nou PGM en blinda l’existència sobre terrenys que en un primer moment es van considerar temporals i obre la porta a millorar-ne les instal·lacions i a una hipotètica ampliació. Finalment, en l’entorn del parc de l’Aqüeducte els canvis permeten fer la reserva d’espai per a un futur equipament social que pugui allotjar instal·lacions necessàries per al barri, com per exemple un casal d’infants, joves i gent gran i, a la vegada, blindar la construcció d’un nou espai de trobada que millori la relació d’aquest espai amb el Parc de Collserola.

Un cop aprovada provisionalment, la MPGM ja compta amb l’últim vistiplau municipal i s’eleva a la Subcomissió d’Urbanisme de Barcelona, òrgan depenent de la Generalitat de Catalunya, per a la seva aprovació definitiva.