Diàlegs de Sant Jordi

Del 19 al 22 d’abril de 2023

Com a pròleg de la diada de Sant Jordi, Biblioteques de Barcelona ofereix un espai de trobada entre autors i lectors:  tres jornades de converses entre escriptors d’arreu a partir d’afinitats en les seves darreres obres. Una proposta en què les biblioteques  Esquerra de l'Eixample - Agustí Centelles, Francesca Bonnemaison i Jaume Fuster seran espais de trobada al voltant dels llibres i de la literatura.

Gabriela Adameșteanu i Juan Gómez Bárcena
Dimecres 19 d'abril a les 18 h
Biblioteca Esquerra de l'Eixample - Agustí Centelles

En aquest diàleg, moderat per l’escriptora Inés Macpherson, Gabriela Adameșteanu i Juan Gómez Bárcena conversaran a partir dels seus darrers llibres: Vidas provisionales (Acantilado, 2022) i Lo demás es aire (Seix Barral, 2022), respectivament. Dues obres en què els autors utilitzen els mecanismes de la ficció per explicar un període històric i arribar allà on els 
documents oficials no arriben.

Hi col•labora: Acantilado i Seix Barral

Eider Rodríguez i Miguel Ángel Oeste
Dimecres 19 d'abril, a les 19.30 h
Biblioteca Esquerra de l'Eixample - Agustí Centelles

En aquest diàleg, moderat per la periodista Núria Juanico, Eider Rodríguez i Miguel Ángel Oeste conversaran a partir dels seus darrers llibres: Materials de construcció (Periscopi, 2023) / Material de construcción (Random House, 2023) i Vengo de ese miedo (Tusquets, 2022), respectivament. Dues novel•les autobiogràfiques en què els autors narren la seva difícil relació amb el seu pare.

Hi col•labora: Periscopi, Random House i Tusquets

Antònia Vicens i Biel Mesquida
Dijous 20 d'abril, 18 h
Biblioteca Francesca Bonnemaison

En aquest diàleg, moderat per l’escriptor Sebastià Portell, Antònia Vicens i Biel Mesquida conversaran a partir dels seus darrers llibres: Quasi un miracle (La Magrana, 2022) i Encarnacions (LaBreu Edicions, 2022), respectivament. Les dues darreres obres de dos dels autors més destacats de la Generació dels 70 a Mallorca.

Hi col•labora: La Magrana i LaBreu Edicions

Juana Dolores
Dijous 20 d'abril, a les 19.30 h
Biblioteca Francesca Bonnemaison

L’acte constarà de tres parts. A la primera, Juana Dolores recitarà textos sobre el seu darrer llibre, I si una nació desfilant per una catifa vermella (Edicions Poncianes, 2023); a la segona, conversarà amb el periodista cultural David Guzmán sobre aquesta obra, i a la tercera ho farà amb els públic assistent.

Hi col•labora: Edicions Poncianes

Sara Mesa i Imma Monsó
Divendres 21 d'abril, a les 18 h
Biblioteca Jaume Fuster

En aquest diàleg, moderat per la periodista cultural Anna Pérez Pagès, Sara Mesa i Imma Monsó conversaran a partir dels seus darrers llibres: La familia (Anagrama, 2022) i La mestra i la Bèstia (Anagrama, 2023), respectivament. Dues obres sobre que giren al voltant de la família i de la seva adaptació a l’entorn.

Hi col•labora: Anagrama

Behrouz Boochani i Marina Garcés
Divendres 21 d'abril, a les 19.30 h
Biblioteca Jaume Fuster

En aquest diàleg, moderat pel periodista i escriptor Albert Lladó, Behrouz Boochani i Marina Garcés conversaran a partir dels seus darrers llibres: Cap altre amic que les muntanyes (Raig Verd, 2020) i Un món comú (Tigre de paper, 2022), respectivament. Dues visions complementàries d’un món en comú: de la denúncia de les injustícies que es cometen en nom de la llei a la construcció d’un pensament filosòfic basat en el compromís.

Hi col•labora: Raig Verd i Tigre de Paper

Pregó de la Lectura 2023
Dissabte 22 d’abril,  a les 18 h
Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona
Cal inscripció prèvia

Gemma Ruiz Palà conversarà amb Anna Guitart sobre la seva obra i el paper que la lectura i les biblioteques han tingut en la seva vida.