Itineraris per Barcelona

Des de 1998, el Consorci de Biblioteques de Barcelona organitza els Itineraris Literaris, una invitació a la descoberta de Barcelona a través dels seus paisatges literaris. L'objectiu d'aquesta iniciativa és donar a conèixer escriptors mitjançant els espais que han tingut relació amb ells o que han estat escenaris ficticis de les seves novel·les i, alhora, acostar nous públics a les biblioteques.

Aquests itineraris, distingits l'any 2003 amb el premi International IFLA - 3M a les activitats de màrqueting de biblioteques, es presenten ara en format virtual per a que pogueu realitzar-los des de casa i, si voleu, seguir el recorregut pel vostre compte descarregant els dossiers en PDF.

EDIFICIS VIATGERS

Un passeig per la història de Barcelona seguint el rastre d'alguns dels seus edificis més viatgers.

LA SETMANA TRÀGICA

Un recorregut que ens portarà de la Via Laietana al Castell de Montjuïc tot passant pel barri Gòtic, la Rambla i el Raval.

GRÀCIA, UNIVERS LITERARI

Un itinerari per la història cultural i política de la Vila de Gràcia de la mà de Juli Vallmitjana, Mercè Rodoreda i Salvador Espriu.

BARCELONA, CIUTAT DE CIÈNCIA

Amb motiu de l'any Barcelona Ciència 2007, el Consorci de Biblioteques us proposa un itinerari que segueix el rastre que diverses disciplines científiques han deixat en la història de la ciutat.

POBLE SEC, MEMÒRIA DE LA RESISTÈNCIA

Un viatge per la història i els paisatges literaris del Poble Sec de la mà de Francisco González Ledesma, Antonio Rabinad i Eduardo Mendoza.

BIBLIOTEQUES INSÒLITES

Un itinerari per la història de Barcelona, a través d'arxius i biblioteques poc conegudes que amaguen alguns dels tresors bibliogràfics de la nostra ciutat.

LA CIUTAT DE MANUEL VÁZQUEZ MONTALBAN

Una ruta pels escenaris de la memòria i el desig de Manuel Vázquez Montalbán.

PETJADES DE DALÍ A BARCELONA

Un passeig que segueix el rastre de Dalí i les fonts d'inspiració que l'artista va trobar a la ciutat comtal.

LA BARCELONA DE GEORGE ORWELL

Un itinerari que ens acosta a una ciutat convulsionada per la guerra i la fractura de la reraguarda antifranquista.

BARCELONA I EL MAR

Un recorregut per la Barceloneta, el Port Vell i les Drassanes de la mà de Salvat Papasseit, Tomàs Garcès, Cervantes, Verdaguer i Enrique Vila-Matas.

ESCRIPTORES DE CIUTAT

Mercè Rodoreda, Maria Aurèlia Capmany, Montserrat Roig i Barcelona. Homenatge a tres escriptores què ens ofereixen tres imatges diferents d'una mateixa ciutat.