Llegim a la UB. La recerca de la identitat a través de l’escriptura
La literatura s’ha utilitzat des de temps immemorables per fixar la identitat de l’individu, per donar sentit a allò que som i entendre els nostres actes. La Facultat de Filologia i Comunicació i Biblioteques de Barcelona us proposem dues lectures que ens faran reflexionar sobre com aquesta recerca a través de l’escriptura funciona de manera catàrtica i trenca maneres de concebre la idiosincràsia de l’individu, moltes vegades imposada des dels constructes socials i culturals.
Sessions:
- Identitat postcolonial: Huaco retrato, de Gabriela Wiener. Dimarts, 26 de novembre, a les 18.30 hores. A càrrec d’Isabel Alonso Breto.
- Identitat i gènere: Orlando, de Virginia Woolf. Dimarts, 10 de desembre, a les 18.30 hores. A càrrec de Gemma López.
Recollida dels llibres a la Biblioteca Sant Pau - Santa Creu (a partir del 28 d’octubre).
Les sessions de comentari de les obres es realitzaran a la Facultat de Filologia i Comunicació de la Universitat de Barcelona, Gran Via de les Corts Catalanes, 585 (edifici històric), a l’aula 111.
Públic
Adults
Conducció
Isabel Alonso Breto és professora de Literatures Postcolonials en Llengua Anglesa al Departament de Llengües i Literatures Modernes i d’Estudis Anglesos de la Facultat de Filologia i Comunicació de la Universitat de Barcelona. Ha dut a terme recerca en diversos àmbits del món postcolonial anglòfon, en què ha abordat obres d’autores d’origen indi, caribeny, canadenc, sud-africà, australià, singalès i tàmil, sovint amb èmfasi en processos de migració i identitats diaspòriques. És autora del llibre Ética del cuidado y novela postcolonial: dos lecturas con cuidado (Edicions UIB, 2023), i va traduir de l’anglès al castellà l’antologia Siembra solo palabras, del poeta tàmil exiliat Cheran (Navona, 2019).
Gemma López és professora de Narrativa Anglesa al Departament de Llengües i Literatures Modernes i Estudis Anglesos de la Facultat de Filologia i Comunicació de la Universitat de Barcelona. La seva recerca, que se situa en la intersecció entre els estudis literaris contemporanis i la teoria crítica, abasta tres línies principals: la ficció britànica contemporània, els estudis de gènere i la narratologia. És autora de la monografia Seductions in Narrative: Subjectivity and Desire in the Works of Angela Carter and Jeanette Winterson (Cambria Press, 2007). La seva producció acadèmica inclou nombrosos articles sobre autors cabdals de la literatura britànica actual com ara Ali Smith, Zadie Smith i Ian McEwan, amb un focus particular en l’obra d’Angela
Modalitat
Presencial
Data d'inici
28/10/2024
Horari
Dia:
Hora:
18.30