Aquesta tardor, la Regata Cultural segueix a les biblioteques de Barcelona!

Les biblioteques de Barcelona reprenen les activitats relacionades amb la Regata Cultural, el programa d’activitats que impulsa l’Ajuntament de Barcelona per acompanyar l’arribada de la Copa Amèrica, l’esdeveniment esportiu de vela més important del món.

..
13/09/2024 - 15:17 h

La Regata Cultural inclou activitats culturals, artístiques, esportives, de gastronomia i de comerç amb l’objectiu de difondre l’esdeveniment i enfortir el vincle de la ciutadania amb la Copa Amèrica. Les biblioteques de Barcelona programem activitats com ara el cicle de diàlegs “Mar de fons”, dues trobades amb escriptors neozelandesos, un club de lectura que farà un recorregut per diverses obres en les quals el mar és el protagonista. A més a més, el  28 de setembre portarem el mar a la Setmana del Llibre en Català amb un acte dedicat a la seva preservació i el seu vessant literari, que tindrà lloc dins el Festival Literatura.

Festival Liternatura

Els dissabtes 28 de setembre i 5 d’octubre de 2024 tindrà lloc la tercera edició de Liternatura, el Festival de Literatura de Natura promogut per Biblioteques de Barcelona.

Una trobada amb autors nacionals i internacionals al voltant de la literatura de natura, un gènere literari que els últims anys està agafant força arreu i que convida a repensar la relació entre les persones, la creació i la natura.

En aquesta tercera edició, i sota el comissariat de Gabi Martínez, el festival ens acosta a l’aigua: els sons de l’aigua o la mar Mediterrània seran alguns dels elements de reflexió.

Una altra novetat d’aquest any és la localització del festival, ja que aquesta edició s’expandeix a la resta de la ciutat participant en la Setmana del Llibre en Català. Converses, taules rodones, exposicions, tallers i contes infantils… amb propostes per fruir del festival en tots els sentits tot gaudint de dos espais privilegiats: l’animació de la Setmana, on podreu descobrir la riquesa i la diversitat de l’edició en català, i la calma de la muntanya de Collserola.

Mar de fons : un tresor a preservar

En aquesta segona part del cicle Mar de fons explorarem la relació de l’ésser humà amb els mars i oceans, apuntant algunes de les investigacions que han permès conèixer les aigües marines amb més profunditat i també els esforços que s’estan fent per poder preservar-ne la biodiversitat i patrimoni.
Cicle coordinat per Jordi Canal-Soler.

Trobada amb escriptors neozelandesos: Eleanor Catton, Premi Booker, i Paul Ewen

En el marc de la Regata Cultural de la Copa Amèrica de l’Ajuntament de Barcelona, Casa Àsia i Biblioteques de Barcelona en homenatge al país guanyador de la passada edició, Nova Zelanda, organitzen dos trobades amb autors per a donar a conèixer el país a través del seu cinema, la literatura, la ciència, el medi ambient i les seves cultures

Dilluns, 30 de setembre, a les 18.30 h, a la Biblioteca Jaume Fuster, Eleanor Catton conversarà amb l’escriptora i periodista Anna Ballbona amb motiu de la publicació d’El bosque Birnam, últim llibre de l’autora neozelandesa guardonada amb el premi Booker per Las luminarias.

Dimarts, 15 d’octubre, a les 18.30 h, a la Biblioteca Jaume Fuster, Paul Ewen dialogarà amb l’escriptora i periodista Anna Ballbona sobre la seva novel·la Francis Plug: com ser un autor públic.

Club de lectura. ‘Llegim el mar’

Inés Macpherson condueix aquest club on es fa recorregut per diverses obres en les quals el mar és el protagonista. Farem una travessia per obres d’assaig i també de ficció que ens ofereixen un ventall de mirades sobre el gran blau: el mar com a misteri i com a motor d’aventures, com a metàfora i com a mirall. Des de l’assaig, el relat, la mitologia i la imaginació ens submergim en un viatge construït per històries que són també preguntes sobre la nostra relació amb el mar, sobre com l’hem escrit, l’hem explicat i l’hem contaminat i explotat.

Dilluns 21 d’octubre, a les 18.30 h a la B. Poblenou – Manuel Arranz, les persones participants al club es trobaran amb l’escriptor Philip Hoare per conversar sobre la seva obra.
Obres de Philip Hoare a les Biblioteques de Barcelona