Workshop
L’Obrador és un espai que ofereix propostes relacionades amb la lectura, l’escriptura i l’expressió oral amb l’objectiu que les persones participants creïn continguts a través de diversos formats: tradicionals, híbrids i experimentals. Una nova manera de treballar en què la creació i l’experimentació són els eixos principals.
Programació
Les històries que ens habiten
Taller d'escriptura on es posen en pràctica les tècniques narratives del relat fent ús del material que cada participant coneix millor que ningú: la seva pròpia experiència. El llibre Manual per a dones de fer feines, de Lucia Berlin, ens servirà de suport i referència. L'objectiu principal d'aquest taller teoricopràctic se centra en el desenvolupament d'un relat final i l'estudi de les parts que el componen
A càrrec de Pablo Herrán de Viu, escriptor
Biblioteca Ramon d’Alòs – Moner
Dilluns 7, 14, 21 i 28 d’octubre i 4 de novembre, de 18.30 a 20 h. Cal inscripció prèvia
Memòria personal: com es pot convertir en narració
Vivències, records, experiències, petites anècdotes que poden explicar grans coses de la nostra vida, del nostre entorn, de la nostra història. La vida quotidiana, la memòria vivencial constitueixen el material fonamental de tot narrador. Però com es poden explicar perquè siguin tan generoses o eloqüents com ho són en la nostra memòria? L'objectiu d'aquest taller és transformar aquestes vivències en tres formes possibles: diari, conte o crònica. Adreçat a persones de més de 65 anys
A càrrec de Mario Catelli, escriptor
Biblioteca Sofia Barat
Divendres 11 i 25 d’octubre i 8 i 22 de novembre, d’11 a 13 h. Cal inscripció prèvia
El conte i els seus secrets
Llegir i escriure són dues dimensions d'un mateix acte, dues cares d'una mateixa moneda. En aquest taller, d'una banda, abordarem en profunditat la lectura de tres relats breus de tres èpoques diferents, per veure de manera pràctica els mecanismes i les regles que segueixen. D'altra banda, triarem algun fet per relatar, un "objecte literari" per abordar l'escriptura des de la realitat o la ficció, i descobrir els enigmes i límits de cada terreny.
A càrrec de Mario Catelli, escriptor
Biblioteca Poblenou – Manuel Arranz
Dilluns 28 d’octubre i 4, 18 i 25 de novembre, de 18.30 a 20 h. Cal inscripció prèvia
Taller de relat curt en femení
T'agrada escriure contes? Vols aprendre de grans autores les estratègies i els secrets per escriure'ls? El conte és un gènere literari amb les seves pròpies regles de joc. En aquest taller pràctic, aprendrem quines són i què hem de fer per aplicar-les, tot llegint i analitzant textos d’escriptores com Ana María Matute, Katherine Mansfield, Mercè Rodoreda o Patricia Highsmith.
Taller en el marc del Premi de Relats Curts en Femení 2024-2025, organitzat pel Centre Cívic Sagrada Família.
A càrrec de Gemma Solsona
Biblioteca Sagrada Família – Josep M. Ainaud de Lasarte
Dijous 7, 14 i 21 de novembre, de 18.30 a 19.30 h. Cal inscripció prèvia
Matar el llop. Atreveix-te amb el microteatre
Taller intensiu d'una única sessió de dramatúrgia breu, on es donaran les pautes per escriure un text teatral breu i els participants en sortiran amb els fonaments d'una obra pròpia de microteatre. La sessió parteix de la lectura del text breu "Matar el llop", sobre el bloqueig creatiu i alhora un homenatge al dramaturg català, Àngel Guimerà.
A càrrec de Elisenda Guiu, dramaturga i autora del text.
Biblioteca El Clot – Josep Benet
Dijous 21 de novembre, de 18 a 20 h. Cal inscripció prèvia