Agenda del Casal

Dimecres, 03/04/2024

GRUP DE CONVIVÈNCIA I INTERCULTURALITAT DEL GUINARDÓ

19:00

Dimecres 3 d'abril, a les 19 h

Espai on entitats, veïnes, veïns i serveis del barri fan trobades periòdiques per compartir inquietuds que afecten a tothom i de les quals neixen diverses accions i formacions relacionades amb la convivència i la perspectiva intercultural al barri.

 

Primers dimecres de mes, de 19 a 20.30 h

Per a més informació: cemasguinardo@qsl.cat

 

CINECLUB | MARÇ ÉS DONA | THE PIANO (1993)

19:00

ATENCIÓ: PER CAUSES ALIENES AL CASAL MAS GUINARDÓ, AJORNEM AQUESTA SESSIÓD EL CINECLUB FINS AL DIJOUS 4 D'ABRIL

DISCULPEU LES MOLÈSTIES

 

Dijous 21 de març, a les 19h > NOVA DATA: 4 D'ABRIL A LES 19 H

Coincidint amb el mes de la Dona presentem el film El Piano (Jane Campion, 1993), on coneixerem la vida d'Ada, una dona escocesa vídua que es va quedar muda de petita i que es comunica per mitjà del seu piano i la seva filla Flora, i que ara ha d'anar a Nova Zelanda per a conèixer el seu futur marit, fruit d’un matrimoni concertat. 

Organitza: Assoc. Lonestar i Casal Mas Guinardó 

Activitat gratuïta sense inscripció prèvia

 

 

 

Nota: En totes les sessions tenim la possibilitat d'oferir subtítols per a persones no oients oralistes en català i castellà. Si us plau, comuniqueu-ho si ho necessiteu abans de l'inici de la sessió.

 

EXPOSICIÓ | URBANSKETCHING HORTA-GUINARDÓ

00:00

Del 9 al 30 d'abril

"Dibuix a pèl i sobre la marxa. Surti com surti, però que ens parli".  L'urbansketching és la disciplina de comunicació artística que copsa un lloc, un moment, una escena dibuixada in-situ. "Tal com si una fotografia pogués copsar allò que passa en 10 ó 20 minuts". És un relat fresc i sense pretensions que guanya popularitat i adeptes de tota edat i varietat dia a dia.​​

A càrrec de  Núria Galbe  (@bikesketching)​

Activitat gratuïta ​

CONVIVÈNCIA I INTERCULTURALITAT | TEATRE D'OMBRES GITANES

18:00

Dijous 11 d’abril a les 18 h 

El teatre d’ombres gitanes es va estrenar el 2021 dins de la Barraca de la Fira Itinerant. La funció mostra les llums i les ombres de la història de l’arribada del poble Gitano a la nostra ciutat mitjançant la màgia de la paraula, la imatge i la música. L’espectacle sorgeix de la tasca d’un grup de joves dones gitanes de l’Associació Carabutsí sota la direcció artística del Gecko con Botas i amb guió literari de César Martínez. 

L’objectiu de l’activitat és incloure la memòria i cultura gitana a activitats dins la programació d'entitats públiques i privades amb les veus i mirades de la mateixa comunitat gitana per lluitar contra l'antigitanisme estructural i poder canviar la mirada en tractar amb la comunitat Gitana, des d’una perspectiva de gènere i a través del llenguatge artístic. 

Inscripcions aquí

Col·labora: Xarxa BCN Antirumors 

AULA DEL MAS | TALLER DE PINTURA I DIBUIX

19:00 to 21:00

Dimarts 16, 23, 30 d’abril; 7, 14, 21, 28 de maig; 4 i 11 de juny, de 19 a 21 h 

Aquest taller és un recorregut d'iniciació pel món del dibuix i la pintura. Gaudirem mentre aprendrem a fer servir llapis de grafit, llapis de colors i pinzells amb acrílic; llum, ombra, degradat, intensitat, volum... totes aquestes paraules en un no-res seran les teves aliades al taller! 

Material que cal dur el primer dia de classe: un bloc de dibuix d’aprox. 90 gr (mida DIN A4 o DIN A5), llapis HB, 2B, 6B, un pinzell difuminador de paper, goma d'esborrar, maquineta i força il·lusió! 

Docent: Alícia Santamaria 

Preu: 56,41 €

Inscripcions aquí

XERRADES I ELS DIMECRES DEL POU | 85 ANYS DEL GRAN EXILI

19:00

Dimecres 17 d'abril, a les 19 h

Recordem quatre personesvinculades al Guinardó que varen haver de marxar a l'exili el 1939.

Frederica Montseny, Josep Cabrero, Ramon Pla i Raquel Alsina, en circumstancies diferents, emprengueren el camí de l'exili acabada la Guerra Civil. Eren perdedors. Avui són exemple.

 

Tertúlies obertes i interactives per debatre algun tema històric. Activitat oberta a la participació i a l’intercanvi d’idees i reflexions. ​

A càrrec d’El Pou. Grup d’Estudis de la Vall d’Horta i la Muntanya Pelada​
Activitat gratuïta ​

CINECLUB GUINARDÓ | LA PRINCESA MONONOKE

19:00

Dijous 18 d'abril a les 19.00 h

La princesa Mononoke, de Hayao Mizayaki
És una pel·lícula de gènere fantàstic, ambientada al Japó durant un període Muromachi d'estil èpic, on un dels últims supervivents d'un antic clan del nord del Japó es troba, en la seva aventura, enmig de la batalla entre diverses faccions: el shogunat, una vila industrial, i els esperits del bosc que lluiten per la supervivència de la seva llar. La naturalesa i la humanitat estan representades per dues dones fortes, cadascuna amb la intenció de protegir la seva forma de vida. 

Activitat gratuïta sense inscripció prèvia

ACTIVITATS | JORNADA DE REFLEXIÓ CRÍTICA I SOLIDÀRIA

10:00

Dissabte 20 d’abril de 10 a 20 h 

Jornada de solidaritat amb totes les persones que avui pateixen els estralls de la violència i la barbàrie de la guerra, oberta a tothom, per reflexionar-hi junts com a veïns i veïnes, des del territori on vivim, el barri, amb la mirada ampliada al món sencer. Perquè ens volem una humanitat viva, volem obrir vies a la convivència, a través de la NO violència i la Pau. 

Tothom podrà accedir a la trobada quan vulgui i sortir-ne quan hom ho consideri, sentint-se lliure en ser-hi i participar-hi. La idea bàsica és compartir unes inquietuds sentides des de la proximitat. 

Tindrem al nostre servei gots i aigua, no menjar. Suggerim de fer, qui pugui i vulgui, dejuni voluntari -deixant de fer un àpat aquell dia- com un petit gest solidari simbòlic, amb la gent de Palestina i d’altres parts del món que pateixen fam. En cap cas obligatori.  

Activitat gratuïta. Per motius d'espai i organització demanem que us hi inscriviu convivenciaguinardo@gmail.com indicant horari d’estada previsible. Les entrades seran en seqüències de 2 hores; 10, 12, 14, 16 i 18h. Les sortides quan es vulgui.  

 

Organitza: Taula de Diàleg per la Convivència i Interculturalitat 

PÍNDOLES FORMATIVES | FES LA TEVA PROTECCIÓ SOLAR AMB ÀLOE VERA

11:30

Dissabte 20 d’abril, d’11.30 a 13.30 h  

Per a poder gaudir dels efectes beneficiosos del sol és absolutament necessari la utilització de preparats solars. El gel d'àloe vera i el protector solar funcionen ben junts per a promoure la salut de la pell de manera sinèrgica. El gel d'àloe vera funciona com una capa base perfecta, aportant hidratació a la pell i propietats calmants. Replet de vitamines, minerals i antioxidants, l'àloe vera penetra profundament en la pell sense obstruir els porus. 

A càrrec del Grup de l’Hort del Casal Mas Guinardó 

Activitat gratuïta, inscriu-te aquí

SANT JORDI | PELS MÉS MENUTS

17:00

Dijous 25 d'abril a partir de les 17 h.

Sortim a la plaça a celebrar Sant Jordi amb un munt d’activitats amb què gaudirà tota la família! Berenar, tallers, pintacares, contacontes, micro obert i molt més!  

 

PARADETA | LES ÀVIES I ELS AVIS ESCRIUEN CONTES I ELS INFANTS ELS DIBUIXEN 

Recopilació de les històries que les àvies i avis escriuen i porten a les escoles per explicar-les als infants, que posen la imaginació i color per dibuixar-les. No et quedis sense el teu exemplar! 

A càrrec d’Associació Nou Horitzó 

 

PARADETA | RODRI ROBLEDAL 

Aquest Sant Jordi comptarem amb la presència d’en Rodri Robledal, doctor en Història Contemporània per la UB i especialista en lluites socials contra el colonialisme i el capitalisme. Podreu conèixer part de la seva obra (entre les quals trobem novel·la gràfica juvenil com “Amèrica a contrarellotge” o assaigs com “Malditos de tierra y mar: comunidades y resistencias contra la explotación colonial”), però també rebre assessorament si esteu interessats a escriure un llibre o elaborar un còmic. 

A càrrec de Rodri Robledal 

 

ACTIVITAT | ESPAI DE JOCS 

Espai de trobada on la canalla podrà jugar i compartir contes. 

A càrrec de Mama G 

 

TALLER | FES EL TEU DRAC AMB MATERIALS RECICLATS! 

Si mai has volgut tenir un drac que treu foc pels queixals... agafa les tisores, dona curs a la imaginació i construeix el teu! 

A càrrec de Mama G 

 

TALLER | PUNT DE LECTURA 

Vine i crea el teu punt de lectura personalitzat que podràs fer servir per marcar les pàgines dels teus llibres, contes i còmics preferits.  

A càrrec d’Esplai Torxa 

 

ACTIVITAT | PINTACARES 

Converteix-te en el teu personatge favorit en aquest espai de maquillatge on la Kelly Lua farà la seva màgia perquè els petits (o no tan petits) quedin ben ambientats per gaudir de Sant Jordi. 

A càrrec de Kelly Lua 

 

ACTIVITAT | PHOTOCALL 

Si vols endur-te un record de la diada de Sant Jordi al Mas, no et pots perdre el photocall que hem preparat. Hi trobaràs de tot per convertir-te en els personatges de la llegenda, tu decideixes qui vols ser! 

Col·labora: La Era del Caos 

 

CONTACONTES | “UNA HABITACIÓ MOLT SOROLLOSA” I “SANTA JORDINA” 

De 18 a 18:20 h 

L’Esther Carrascal ens acompanyarà a conèixer, a través de dos contes ben diferents, en senyor Paperina, qui es muda al camp esperant trobar silenci per poder descansar, i a la Jordina, una noia que fa molts i molts anys va decidir canviar el món. 

A càrrec d’Esther Carrascal 

 

ACTIVITAT | MICRÒFON OBERT 

De 18:20 a 18:45 h 

Espai on compartir contes, poesia, cançons... tot s’hi val menys la vergonya! 

 

PÍNDOLES FORMATIVES | TALLER DE MANTENIMENT BÀSIC DE LA LLAR

18:00

Dijous 25 d’abril, de 18 a 20.30 h 

Vols aprendre a fer un bon manteniment de la llar i a fer petits arranjaments? En aquest taller tractarem el kit d’eines base, la seguretat i consells per fer petits arranjaments a casa. 

A càrrec de Casal Mas Guinardó I Solidança 

Activitat gratuïta inscripcions aquí

SANT JORDI | JAM POÈTICA: SUMEM VEUS

19:00

Dijous 25 d'abril a les 19 h

Sessió de micròfon obert on totes les artistes i persones del Mas i del barri amb interès per la poesia i la literatura estan convidades a participar compartint poesia i escrits. La sessió estarà acompanyada per la música de Jorge Avellaneda.  

Dirigit a totes les persones, tinguin o no experiència en l’àmbit de la literatura o la poesia. 

A la Sala Mercè Vidal del Casal Mas Guinardó

XERRADES I CICLE DE XERRADES-DEBAT EL GARROFER

18:30 to 20:30

Dilluns 29 d'abril i 3 de juny, a les 18.30 h

Cicle de xerrades que aplega, cada tercer dilluns de mes, un espai de debat i reflexió de propostes, veus, altres mirades i alternatives des de la teoria a l’activisme social.​

Dilluns 29 d’abril, a les 18.30 h​

La Copa Amèrica, com ens afecta als Barcelonins i l'Àrea Metropolitana​

Dilluns 3 de juny, a les 18.30 h​

La Intel·ligència Artificial, pros i contres​

Per a més informació: https://elgarrofer.home.blog

A càrrec d’El Garrofer, Espai de Debat​

Activitat gratuïta ​