Agenda del Casal

Jueves, 02/12/2021

EXPOSICIÓ: POETESSES

Horari: 13:15 a 17:00

Amb aquesta exposició han volgut reflectir i convertir a imatges aquells poemes de diverses poetesses, expressant els nostres sentiments a l’hora d’interpretar-los.

A càrrec dels components del grup “Racó de la Foto" del casal Fonf d’en Fargues: Alfons Campillo Beltran, Antonio Limpo Becerra, Eloi Castilla Monzó, Guillem Ruppmann, Pere Valls Pech i Rafel Toldrà Ferrer.

Organitza: Grup del Racó de la Foto

ACTIVITAT ANUL·LADA!!!! FESTA DE CAP D'ANY 2022

Horari: 01:00

ACTIVITAT ANUL·LADA!!!!

COMUNICAT OFICIAL

Degut a les restriccions aplicades a Catalunya en aquest moment, ens veiem obligats a anunciar que el dia 31 de Desembre de 2021 no es realitzarà el Cap d’Any de la Font d’en Fargues. Ens fa molt mal prendre aquesta decisió però no ens han deixat una altra alternativa.

Ja ho teníem tot preparat, el grup i el DJ a punt, el personal ready, el cotilló calentet, tots els tècnics escalfant els motors... i de cop, a pocs dies de l’esdeveniment ens obliguen a tancar-ho.

Es per això que, conjuntament amb el Casal Font d’en Fargues, us proposem una alternativa. La festa de cap d’any la farem, la transformarem en la Festa de Mig d’any de la Font d’en Fargues. Ara per ara la data no la podem establir ja que no sabem quant duraran aquestes restriccions però en quant ho sapiguem us ho farem saber.

Quedar-vos l’entrada tindrà els seus avantatges, totes les persones que us quedeu l’entrada tindreu un 50% de descompte a la barra el dia de la festa.

Qui vulgui tornar l’entrada podrà fer-ho del 11 al 18 de gener a la secretaria del casal. Només haureu de portar l’entrada i se us retornaran els diners.

Moltes gràcies per la vostra comprensió i ens veiem en quant poguem!!

Molt bones festes i molt bona entrada d’any!

 
 

CONCERT DE NADAL

Horari: 20:00

Segon intent!

La COVID no ens va deixar fer el nostre concert de Nadal el dia 19 de desembre i aquest dilluns 10 de gener esperem poder fer-ho a l'església de Santa Anna. (carrer de Santa Anna, 29).

Organitza: Coral Font d'en Fargues

FOTO FÒRUM: TERTÚLIA FOTOGRÀFICA

Horari: 19:00

T'agradaria saber què pensen altres persones de les teves fotos?

Doncs vine al 'Foto Fòrum del Casal', porta la teva fotografia, millor en paper, però també serà benvinguda si la portes en un llapis de memòria.

Comparteix l'experiència. Entre tots i totes les comentarem i podràs escoltar opinions i suggeriments.

Prova-ho! És sens dubte una activitat enriquidora.

Una trobada entre amants de la fotografia. Parlem sobre diversos aspectes relacionats amb el món de la fotografia.

Activitat oberta i gratuïta.

Coordina: Antonio Limpo

Organtiza: El Grup Racó de la Foto

DEBAT CONSTITUENT: 'LLENGUA I PAÍS'

Horari: 18:00

Mensualment, l’Entesa d’Horta-Guinardó del Debat Constituent, organitza un acte públic en el qual, uns ponents experts en una temàtica de gran interès i repercussió social, donen a conèixer als assistents/es la informació per a crear debat obert.

Aquest debat posterior s'organitza en petits grups on s’escolten i recullen les opinions dels presents. La seva finalitat és poder avançar conjuntament i democràticament, en el disseny i la construcció del model de país i de societat, que necessitem i volem, i alhora per decidir com volem governar-nos.

En l’acte debatrem sobre la importància que té el manteniment de l’ús social de la llengua catalana per a la supervivència del país. Ens preguntarem sobre les causes que han pogut influir en la progressiva disminució del seu ús social, i, alhora, sobre quines vies d’actuació poden contribuir a la seva recuperació.

Ponents:

Dolors Sabater, presidenta de la Comissió de Cultura del Parlament

Marius Serra, Escriptor

Miquel Àngel Pradilla, Membre de l’Institut d’Estudis Catalans

Joan-Pere Le Bihan, Cofundador de la Bressola

Activitat gratuïta. Reserva prèvia en el següent enllaç.

Més informació: www.debatconstituent.cat/ca/

Organitza: L'Entesa Local d'Horta i Guinardó del Debat Constituent

CINEMA: 'A L'ALTRA BANDA'

Horari: 19:00

Direcció i guió de Fatih Akin (2007)

Pel·lícula ambientada a Alemanya i Turquia. 

On una sèrie de trobades, relacions i fins i tot morts posen en contacte les fràgils vides  de sis persones que només busquen el perdó i la reconciliació.

Un espai de trobada per gaudir en grup, de projeccions de qualitat en pantalla gran, en versió original.

Preu: 3 €

Organitza: Grup FF Cinema

PASSEJADA PEL BARRI: 'CONEIXEM L'ORIGEN DE LA FONT D'EN FARGUES'

Horari: 11:00

Itinerari 1 - Origen del barri de la Font d’en Fargues

a finalitat de l’itinerari és conèixer l’origen de la urbanització del barri: terres majoritàriament de can Fargues i de can Pujolet, antics conreus de vinyes i garrofers. El paper del tramvia elèctric i l’arribada dels estiuejants de Barcelona i de les persones que “venien a fer salut” per prescripció mèdica, com a factors (entre d’altres) per a la urbanització del barri. Construcció de les primeres cases a prop de la carretera d’Horta (passeig de Maragall). Recorregut per alguns carrers del barri.

Trobada – Lloc: carrer de Peris Mencheta cantonada passeig de Maragall Hora: les 11, amb una durada d’unes 3 hores amb un recorregut circular

Aspectes – Comunicació amb Barcelona (finals segle XIX principis del XX): carretera d’Horta (pg. Maragall) – tramvia de vapor i tramvia elèctric: factor important per a la urbanització d’antigues terres agrícoles i forestals. Propietaris de finques agrícoles dels entorns – can Fargues, can Pujolet, can Carabassa. Can Fargues – origen del barri – Projecte de parcel·lació de les antigues terres agrícoles. Primeres cases en terres de can Fargues a primers del segle XX (a l’inici del passeig de la Font d’en Fargues: can Giol, dues cases modernistes...)

Recorregut – c. Peris Mencheta / pg. Maragall – av. Frederic Rahola – c. Mossèn Josep Bundó – c. Can Pujolet – (dreta) c. Verema – c. Canonge Almera – c. Pedrell – pg. Font d’en Fargues – pg. Maragall (final) *És recomana portar calçat còmode i aigua, el barri té moltes pujades

Inscripcions a partir del 12 de gener en aquest enllaç!

Organitza: Grup d'Arxiu i Memòria

PRESENTACIÓ DE L'INFORME: 'LA FOSCOR NO EM FA POR'

Horari: 19:00

Després de la gran acollida en el barri que ha tingut l'estudi "La foscor no em fa por", ens plau convocar-vos a una 2a presentació, el dia 27 de gener a les 19h al Casal, on a més dels resultats presentats intentarem concretar propostes de mesures per millorar la seguretat del barri vers les dones tal com indiquen des del Districte.

Reserva la teva plaça en aquest enllaç!

Organitza: Associació de Veïnes i Veïns de la Font d'en Fargues

22È CICLE DIVENDRES MUSICALS: SUSANA SHEIMAN DO-UP!

Horari: 20:00

El Do-Up! Està format per Susana Sheiman i Xavier Algans.

El duo Sheiman Algans és especial, no tant per les qualitats musicals de tots dos, si no, per l'afinitat intuïtiva entre tots dos. Amb anys d'experiència junts en tot tipus de formacions, les converses entre ells, sorgeixen de les més petites improvisacions.

El seu repertori és molt ampli, tan en estils com en formes, aconseguint així implicar a l’audiència. Ens oferiran un passeig entre bossanova, el soul més actual, Edith Piaf i Billie Holliday Un luxe musical en tots els aspectes.

Susana Sheiman, ens sorprèn amb una veu càlida i una varietat de matisos que dona expressió a una forma musical més enllà de les paraules, a l'experiència vital i al sentir humà. Juntament amb Xavier Algans, al teclat, arriben a una cohesió gairebé màgica en els seus concerts. Aquesta permet que el públic gaudeixi de tota la seva creativitat artística i també flexibilitat musical

Preu: 3€ sòcis/es AVV i ACFF/ 5€ no sòcis/es

Per aquesta activitat no cal inscripció prèvia.

Organitza: Associació Veïnes i Veïns de la Font d'en Fargues