Jazz tast 2020
La crònica

Actuació dels Boozan Dukes a la terrassa de la Biblioteca del Carmel-Juan Marsé durant el JazzTast de vermut

28/09/2020 > 04/10/2020

Bé, ja està, ja s'ha acabat el JazzTast 2020, el més estrany, el més incert però sobretot el més segur.

Hem fet un esforç per no suspendre la 7a edició d'un cicle que ja ha esdevingut un clàssic molt esperat pel barri del Camel.

L'hem fet per donar suport a la restauració del barri i a la gent que fa cultura, tant els músics com el personal tècnic, l'hem fet també perquè és el que entenem que ha de fer un Centre Cívic però per sobre de tot l'hem fet perquè tant el públic com nosaltres necessitem la cultura, la cultura en viu i compartida que ens fa créixer com a individus i societat.

Cada dia que passa sense cultura és un dia més que haurem de remuntar, així que perquè això no passi hem fet un cicle molt i molt segur. Encara que creiem que la cultura no pot desaparèixer, també som conscients de la situació que vivim, la seguretat sanitària és imprescindible i així ho hem fet, aplicant tots els protocols necessaris.

 

I com ha anat? Doncs, tenint en compte les circumstàncies, molt i molt bé!

Durant el Cercatapes, a diferència d'altres edicions, ens vam dividir en 4 grups i malhauradament no varem poder gaudir de la marxing band habitual, tot i això l'experiència dins els quatre establiments va ser molt bonica, molt íntima i de molta qualitat. Els Alcalà Trio ens van oferir un jazz clàssic i virtuós en un local espectacular, l'Agreste de Roser & Fabio, un dels millors restaurants del Carmel, El Dj d'Electroswing Club Barcelona ens va regalar una sessió molt dinàmica en el Cafè del Carmel, on la Vane ens va delectar amb un hummus espectacular! L'Helena Camps i en Rai Paz van tocar uns estàndards de Jazz impressionants, la veu de l'Helena va ressonar per les parets del Reencuentro, un bar restaurant que fa poc que ha obert i que segur que a poc a poc esdevindrà un clàssic i finalment per reviure els moments d'altres anys vam gaudir de l'actuació dels Pausa Jazz Trio, que és la banda que ens va acompanyar pel carrer en les dues darreres edicions del CercaTapes, aquest cop però l'actuació va tenir lloc en la incomparable terrassa de la Biblioteca del Carmel Juan Marsé, on els Colors de l'Eva (el bar de la Biblioteca) ens va acollir de la millor manera, com sempre! 

 

Actuació de l'Helena Camps i en Rai Paz al bar-restaurant El Reencuentro durnat el CercaTapes

 

Aquest any hem d'agrair molt la col·laboració de la Biblioteca el Carmel - Juan Marsé, a part d'organitzar l'activitat infantil JazzTast Kids, Dibuixem amb tisores a ritme de jazz, inspirat en els "dibuixos amb tisores" d'Henri Matisse, que evoquen visualment els sons de la música jazz i participar en el CercaTapes, ha sigut imprescindible la cessió de la terrassa per a poder celebrar l'activitat estrella del cicle, el JazzTast de vermut, així que moltes gràcies pel compromís amb el JazzTast I parlant del JazzTast de Vermut... un gran èxit de convocatòria, un dia immillorable i una banda, quina banda! Els Boozan Dukes, uns músics de diverses nacionalitats establerts a Barcelona que ens van portat la música criolla de Nova Orleans a l'espectacular terrassa de la Biblioteca amb Collserola, la Serra de Marina, la ciutat de Barcelona i el Mediterrani com a teló de fons, un lloc ideal que ens va permetre gaudir, a ritme de la millor música Jazz, de les tapes que durant tota la setmana es varen poder degustar als diferents bars participants.

 

 

 

els Boozan Dukes

dettal dels instruments metàl·lics dels Boozan Dukes

public amb el grup de fons

Públic mirant l'actuació

Actuació dels Boozan Dukes a la terrassa de la Biblioteca el Carmel - Juan Marsé durant el Jazz Tast de Vermut

Però durant tota la setmana no erem el únics que feiem JazzTast, els nostres friends han organitzat uns concerts únics on han aconseguit transmetre l'ànima del Jazz i del Tast de cada equipament. Gràcies als nostres col·laboradors: Centre Cívic Matas i Ramis, Centre cívic Teixonera, Casal de barri Font d’en Fargues, Casal de barri Can Travi i la Sala Polivalent de Montbau.

Des del Centre Cívic volem agrair a totes les persones que han participat d'aquesta proposta, en uns moments que no són fàcils, volem destacar el vostre comportament cívic i respectuós amb les mesures preses i sobretot posar en relleu les ganes que hi ha al barri del Carmel de fruir de les propostes culturals que fem des del Centre Cívic i els diferents equipaments, Moltes gràcies sou molt i molt grans! Visca el JazzTast i visca el Carmel!

 

Compartir