Orlandai Feminista i LGTBIQA+

FEM SAFAREIG

Des de la Comissió Feminista de la Casa Orlandai obrim un espai de trobada no mixta per ampliar les nostres bases i construir juntes nous coneixements feministes.

LES VEUS DE LA REPÚBLICA: «MARES I FILLES. LA TRANSMISSIÓ DEL PATRIARCAT»

Dimecres 13 de setembre (vegeu pàg. 6)

«MATERNITAT I FEMINISME»

Dijous 28 de setembre, a les 18 h Entrada lliure (cal inscripció prèvia a www. casaorlandai.cat o presencialment a la Casa)

En el marc del Dia internacional pels Drets Sexuals i Reproductius de les dones obrim aquest espai de reflexió i debat. Per què encara som tan lluny de què es respectin? A què es deu que la relació entre maternitat i feminisme sigui incòmoda en algunes ocasions? Posar les cures en el centre vol dir externalitzar-les i dotar de drets només als pares? Què passa quan la mare no té parella? Algú valora la feina no remunerada de les mares que decideixen criar? La criança t’esclavitza i la feina remunerada t’allibera i et realitza? Decideixes tornar a la feina, però voler criar als teus fills i filles és una imposició social? Les mares no saben escollir? Poden escollir?

Amb Associació Petra. Maternitats feministes Un cop t’hi inscriguis, t’enviarem un article per llegir a casa que serà el punt de partida de la trobada.

«CONYEIXEMENT»

Dimarts 7 de novembre, a les 19 h Entrada: 3 € (cal inscripció prèvia a www. casaorlandai.cat o presencialment a la Casa)

En aquest espai parlarem sobre l’autoconeixement de la vulva. Per què ningú no ens parla del nostre propi plaer? I el que és més important, què podem fer per autodescobrir-nos?

Amb Beti Badia Reig, psicòloga i sexòloga

XERRADA I DEBAT: «SOBREVIURE ALS CAMPS DE MADUIXES»

Dimecres 8 de novembre, a les 19 h

Entrada lliure

Presentació de l’exposició i debat amb Pablo Tosco, fotoperiodista. Hasna (sense cognom per protecció de l’anonimat), que explicarà la seva experiència als camps en primera persona. Carme Porta, de la Fundació Surt.

Entre 14.000 i 19.000 temporeres marroquines viatgen cada any del nord d’Àfrica al sud d’Espanya per treballar durant uns mesos als camps de fruits vermells a canvi d’un sou digne per poder mantenir les seves famílies. Migren a la província espanyola de Huelva amb visat per la via de la contractació en origen, però, malgrat l’estructura legal que les empara, algunes pateixen tota mena d’abusos i maltractaments un cop arriben a les finques agrícoles. Les temporeres que s’han atrevit a alçar la veu denuncien casos d’explotació laboral, assetjament i agressió sexual. Aquesta exposició retrata la realitat d’aquestes dones alhora que denuncia un cas més de vulneració de drets i principis per una vida digna amb un agreujant de gènere.

Organitzat per: Associació Cultural Casa Orlandai en el marc del Programa d’Educa Justícia Global del Districte de Sarrià Sant Gervasi

 

Compartir