Sucoses, dolces i molt nutritives! Les maduixes són una delícia i ara, a la primavera, viuen el seu moment de màxima maduresa. Tot i que la millor manera de degustar-les és menjar-les directament com a fruita, al taller de la Maria Alcolado de la primavera passada vam elaborar plats sorprenents i saludables com aquest carpaccio vegetal amb vinagreta de menta (si també voleu la recepta del gaspatxo de maduixots i del pastís de polenta i maduixes, us l’enviarem per email o a través de les xarxes socials).
CARPACCIO VEGETAL AMB VINAGRETA DE MENTA
Ingredients per a 3-4 persones:
2 remolatxes cuites
4 raves
4-5 maduixes
Germinats (d'alfals, ceba, raves, ...)
Vinagreta de menta
6 cullerades (mida sopera) d’oli d’oliva v.e.
3 cullerades (mida sopera) de llimona
3 cullerades (mida cafè) de suc de gingebre
12-14 fulles de menta
Un pessic de sal
Preparació:
1. Rentar la remolatxa i tallar a làmines finíssimes (per facilitar el tall es pot utilitzar una mandolina) i emplatar fent una primera capa.
2. Rentar els raves i tallar també amb làmines molt fines. Col·locar per sobre de la remolatxa
3. Rentar les maduixes, laminar i col·locar per sobre dels ingredients anteriors. (Si és època de magrana, rentar-la i treure els grills amb ajuda d'una mà de morter)
4. Fer la vinagreta amb les fulles de menta picades, l'oli d'oliva, el vinagre, el suc del gingebre i un polsim de sal (ajustar al gust). 5. Afegir la vinagreta i els germinats per sobre. Deixar reposar uns 10-15 minuts abans de servir.