La maduixa

Sucoses, dolces i molt nutritives! Les maduixes són una delícia i ara, a la primavera, viuen el seu moment de màxima maduresa. Tot i que la millor manera de degustar-les és menjar-les directament com a fruita, al taller de la Maria Alcolado de la primavera passada vam elaborar plats sorprenents i saludables com aquest carpaccio vegetal amb vinagreta de menta (si també voleu la recepta del gaspatxo de maduixots i del pastís de polenta i maduixes, us l’enviarem per email o a través de les xarxes socials).

CARPACCIO VEGETAL AMB VINAGRETA DE MENTA


Ingredients per a 3-4 persones:
2 remolatxes cuites
4 raves 
4-5 maduixes 
Germinats (d'alfals, ceba, raves, ...)
Vinagreta de menta 
6 cullerades (mida sopera) d’oli d’oliva v.e. 
3 cullerades (mida sopera) de llimona 
3 cullerades (mida cafè) de suc de gingebre 
12-14 fulles de menta 
Un pessic de sal

Preparació: 
1. Rentar la remolatxa i tallar a làmines finíssimes (per facilitar el tall es pot utilitzar una mandolina) i emplatar fent una primera capa. 
2. Rentar els raves i tallar també amb làmines molt fines. Col·locar per sobre de la remolatxa 
3. Rentar les maduixes, laminar i col·locar per sobre dels ingredients anteriors. (Si és època de magrana, rentar-la i treure els grills amb ajuda d'una mà de morter) 
4. Fer la vinagreta amb les fulles de menta picades, l'oli d'oliva, el vinagre, el suc del gingebre i un polsim de sal (ajustar al gust). 5. Afegir la vinagreta i els germinats per sobre. Deixar reposar uns 10-15 minuts abans de servir.

Compartir