Panarres a la cuina

Coques de Santa Teresa, llesques amb ou, gresoletes dolces... A Catalunya reben diversos noms, i en castellà les coneixem com a “torrijas”. Són unes postres típiques de convents i abadies, i fan que la dita popular que afirma que llençar el pa és pecat cobri tot el seu sentit. Aquest és un plat de cuina d’aprofitament, i per això recorrem a la recepta d’una experta en la matèria: la Chiara Monterotti de Som La Clau. En un taller de cuina en família vam descobrir com n’és de fàcil transformar el pa que ens sobra a casa en tot tipus de plats de diferents països del món, i pocs dies després, a l’espigolada pel Poble-sec i Sant Antoni, vam recuperar 30 kg. de pa! Us deixem, doncs, una recepta tradicional de la Setmana Santa perquè no us sobri ni una engruna:


Ingredients per a 4 persones:

8 llesques de pa
200 g de llet
1 branqueta de canyella
8 cm de pela de llimona i taronja
1 ou
80 g de sucre
Una polsim de canyella en pols
Oli de girasol

Elaboració:
1. Tallar el pa en rodanxes d'un dit i mig. Posar la canyella i les pells dels cítrics a la llet i posar a bullir. Apagar el foc quan comenci a bullir.
2. Afegim el sucre. Tapem i deixem que es refredi.
3. Quan s'hagi refredat la llet remullem les llesques. Escorre en una reixeta (han de quedar humides però no toves, no han de perdre la seva forma).
4. Posar l'oli a escalfar (tres dits) i quan estigui calent arrebossar amb l'ou.
5. Les fregim fins que estiguin torradetes.
6. Barregem el sucre amb la canyella i amb aquesta mescla arrebossem les llesques quan estiguin tèbies.

Compartir