Ingredients per a 6 o 7 racions:
- 7 albergínies grosses
- 500 g de carn de vedella picada
- 500 g de carn de porc picada
- 800 g de tomàquet natural triturat (1 llauna gran)
- 2 cebes grans (o 3 si són més petites)
- 2 dents d’all
- Pa ratllat
- Formatge ratllat per gratinar
- Sal i pebre
- Oli d’oliva
Preparació:
- Tallar les albergínies per la meitat i coure-les al forn fins que estiguin toves. Se’ls hi pot der uns talls al voltant i al mig perquè després siguin més fàcils de buidar.
- En una paella o cassola amb una mica d’oli, coure la carn. Reservar-la.
- Tallar la ceba i els alls ben petits i sofregir-ho a la mateixa paella. Afegir sal al gust.
- Una vegada ben sofregida la ceba, afegir la carn que havíem reservat i el tomàquet. Salpebrar al gust.
- Coure a doc lent fins que tots els ingredients estiguin integrats i no hi hagi líquid.
- Mentrestant, buidar les albergínies amb l’ajut d’una cullera i tallar-la en quadrats petits. Vigilar no buidar-la massa perquè no es trenqui per sota.
- Afegir l’albergínia a la cassola on tenim la carn i coure tot junt uns 5-10 minuts més.
- Omplir les albergínies i col·locar-les sobre una plata de forn.
- Una vegada plenes, posar-hi una capa de pa ratllat i formatge ratllat per sobre.
- Gratinar al forn fins que el formatge es fongui i agafi color daurat.
- Es piquen l’all i el gingebre ben fins i es posen a sofregir en 2 cullerades d’oli d’oliva.
- Just després s’hi afegeix la ceba tallada a daus, salpebrem, i hi afegim el toc de picant al gust, com una caiena picada (opcional).
- Quan la ceba comenci a tornar-se transparent s’afegeix el carabassó tallat a daus i tornem a salpebrar.
- Quan el carabassó estigui mig fet s’hi afegeixen els cigrons i tornem a salpebrar. Quan els cigrons hagin agafat temperatura afegim una cullerada sopera de cúrcuma i removem bé per integrar.
- Afegir la llet evaporada i el caldo i ho deixem reduir fins que quedi cremós. Removem de tant en tant vigilant que no se’ns enganxi al fons.
- Quan hagi reduït, afegim les fulles verdes i seguim removent fins que s’integrin.
- Al cap de pocs minuts el plat estarà llest per servir.
Recepta d'Helena Martin