Ingredients:
- 4-5 pomes Gala de Girona (aprox. 1 Kg). La temporada de recollida és l'agost, però n'hi ha gairebé tot l'any.
- 1 ou
- 150 g de fruits secs (pot ser només nous o barrejar nous, ametlles i avellanes).
- 150 g farina integral
- 100 g oli d'oliva suau
- Una mica de mantega per untar el motlle
- Una mica de sucre morè per decorar
- Canyella
Elaboració:
- Untar amb mantega un motlle pel forn de uns 25 cm de diàmetre.
- Netejar i laminar la poma (es pot deixar la pell, sobre tot si són ecològiques)
- Col·locar els grillons al motlle, empolsar amb canyella al gust i barrejar per tal que la poma s'impregni de la canyella.
- Escalfar el forn a 180 ºC
- En un bol, batem l'ou, afegim l'oli, la farina i els fruits secs prèviament triturats amb un morter (deixem una mica de fruits secs triturats per decorar la superfície).
- Abocar la barreja sobre la poma al motlle.
- Espolsar amb una mica de sucre morè i la resta dels fruits secs, a mode de decoració.
- Posar al forn a mitja altura, uns 50-60 minuts a 180 ºC.
Recepta de Silvia Rodríguez. Blog: Koalas en la cocina