Ingredients:
- 2 ous
- 2 gotet de sucre
- 1 gotet d’oli
- 1 gotet de llet
- 2 gotets d’aiguardent o anís (per fer-los sense alcohol substituir per suc de taronja)
- 2 sobres de gasosa o 1 sobre de llevat Royal
- Ratlladura de llimona
- Farina
*La mida dels gotets és una tassa de cafè
Preparació:
- En un bol, es baten bé els ous i poc a poc hi anem afegint el sucre, l’oli, la llet, l’anís i la ratlladura de llimona.
- Barregem la farina amb el llevat químic i mica en mica ho anem afegint a la massa anterior, sense deixar de remoure fins que quedi ben lligada i fàcil de manejar.
- Traiem la massa del bol a una superfície enfarinada, amassem i formem una bola i la deixem reposar durant 30 minuts en un recipient tapat amb un drap.
- Quan hagi passat aquesta mitja hora fem petites boles i enfonsem el dit al centre per tal de fer un forat.
- En una paella posem a escalfar l’oli.
- Quan l’oli estigui calent anem introduint els rotllos vigilant que no se’ns cremin i que no ens quedin crus per dins. Anem donant voltes constantment amb l’ajuda d’una escumadora perquè se’ns dauri per tots els costats.
- Les retirem i les deixem escórrer per treure’n l’excés d’oli.
- En un bol, es barreja el sucre i la canyella i anem passant els rotllets per aquesta mescla abans de servir.
Recepta de Dora Carpio