Tripa amb cap i pota (callos)

Tripa amb cap i pota (callos)

Ingredients:

  •  500 gr. de tripa
  •  250 gr. de cap i pota
  •  250 gr. de llibret

Tallat i en bosses separades (és important)

  •  1 l. brou de pollastre
  •  1 ceba
  •  Alls, llorer, pebre negre en gra, sal.

 Per el sofregit:

  •  Ceba
  •  60 gr. de tomàquet fregit
  •  Raig de vi blanc
  •  Carn de nyora
  •  Xoriço ibèric
  •  Cansalada viada (no fumada)
  •  1 o 2 bitxos, segons si us agrada molt picant o no
  •  Oli d’oliva, pebre vermell, llorer i una picada (opcional)

Preparació:

  1. En una olla gran es posen els callos (no el cap i pota ni el llibret) coberts amb aigua, una fulla de llorer i unes gotes de vinagre. Quan aixequi el bull, deixeu-ho cinc minuts a foc viu. En acabar, s’escorren i s’esbandeixen amb aigua freda. Es tornen a posar a la mateixa olla neta, es cobreixen amb el brou, 1 ceba tallada, alls, llorer, pebre negre en gra i sal. Ha de bullir cobert una hora i mitja.
  2. Mentre, es prepara el sofregit amb la ceba, el tomàquet fregit (o cru i el fregiu), el pebre vermell (dolç o fumat, com preferiu), la carn de nyora, el bitxo i el llorer. S’hi afegeix el vi i es deixa reduir. Un cop fet, s’hi posen uns talls de xoriço i de cansalada viada i es cou 2 o 3 minuts. Finalment, s’hi afegeix el cap i pota i el llibret. Es cou uns minuts més.
  3. Quan quedin uns 30 minuts perquè els callos acabin de bullir, s’hi afegeix tot aquest sofregit i es deixa coure. Cinc minuts abans d’acabar, si es vol, s’hi pot afegir una picada.

Compartir