Moniato amb panses i pinyons

Ingredients:

  • 3-4 Moniatos
  • 1-2 cebes
  • Panses (hidratades amb aigua calenta mínim 15 minuts)
  • Pinyons
  • Espinacs frescos.
  • Oli d’oliva AOVE i sal
  • Formatge ratllat 

Elaboració:

  1. Farem els moniatos al forn dalt i baix a 180ª fins que la pell es desenganxi de la polpa i punxant-los es puguis travessar fins a baix. Deixar que es refredin per poder-los pelar. Reservem. 
  2. Piquem les cebes, les enrossim amb un raig d’oli. Quan estan daurades, hi afegim les panses escorregudes i els pinyons. Ho saltem un minutet sense deixar de remenar (es poden cremar els pinyons i fer malbé el plat) i després hi afegirem les fulles dels espinacs netes i sense les cues (si son gruixudes), en tongades i seguin remenant i veureu com van disminuint de volum. Anar afegint tots els espinacs fins acabar-los. sense parar de remenar. Afegir sal al gust. Han de quedar sense gens d’aigua (de color verd fosc). Reservar.
  3. Ja haurem pelat els moniatos, per tant, els aixafem amb una forquilla fins que quedin amb textura de puré.
  4. Posarem en un recipient apte per forn una capa de puré de moniato d’un dit i mig o del que vosaltres vulgueu, a sobre del moniato, una capa dels espinacs que teníem fets i reservats i sobre els espinacs, formatge ratllat del que més us agradi. Posar al forn a gratinar . Penseu que tots els ingredients ja estan cuinats i només cal que s’escalfin i que de dalt quedi gratinat.

Altres:

  • També podeu comprar els espinacs amb panses i pinyons congelats (de la casa Findus son molt bons, altres marques que he provat, no han quedat tant bons).
  • Es pot muntar el plat en safata gran o en individuals.
  • AOVE: oli d’oliva verge de primera premsada

Recepta d'Alba Guiteras

Compartir