Moniato amb panses i pinyons
Ingredients:
- 3-4 Moniatos
- 1-2 cebes
- Panses (hidratades amb aigua calenta mínim 15 minuts)
- Pinyons
- Espinacs frescos.
- Oli d’oliva AOVE i sal
- Formatge ratllat
Elaboració:
- Farem els moniatos al forn dalt i baix a 180ª fins que la pell es desenganxi de la polpa i punxant-los es puguis travessar fins a baix. Deixar que es refredin per poder-los pelar. Reservem.
- Piquem les cebes, les enrossim amb un raig d’oli. Quan estan daurades, hi afegim les panses escorregudes i els pinyons. Ho saltem un minutet sense deixar de remenar (es poden cremar els pinyons i fer malbé el plat) i després hi afegirem les fulles dels espinacs netes i sense les cues (si son gruixudes), en tongades i seguin remenant i veureu com van disminuint de volum. Anar afegint tots els espinacs fins acabar-los. sense parar de remenar. Afegir sal al gust. Han de quedar sense gens d’aigua (de color verd fosc). Reservar.
- Ja haurem pelat els moniatos, per tant, els aixafem amb una forquilla fins que quedin amb textura de puré.
- Posarem en un recipient apte per forn una capa de puré de moniato d’un dit i mig o del que vosaltres vulgueu, a sobre del moniato, una capa dels espinacs que teníem fets i reservats i sobre els espinacs, formatge ratllat del que més us agradi. Posar al forn a gratinar . Penseu que tots els ingredients ja estan cuinats i només cal que s’escalfin i que de dalt quedi gratinat.
Altres:
- També podeu comprar els espinacs amb panses i pinyons congelats (de la casa Findus son molt bons, altres marques que he provat, no han quedat tant bons).
- Es pot muntar el plat en safata gran o en individuals.
- AOVE: oli d’oliva verge de primera premsada
Recepta d'Alba Guiteras