'Parrà', Miquel Barcelona i Marc Vilajuana
Dissabte 24 d'abril, 18 h

Dissabte
De 18 h a 19 h

24/04/2021
Preu: Gratuït

“El jorn del judici / parrà el qui haurà fet servici”, diu la sibil·la en el seu cant, el que a moltes esglésies s’interpreta durant la Missa del Gall per seguir una tradició escrita des de fa segles i segles. La sibil·la, la profeta, parla i vaticina; anuncia una aparició perquè això és el que significa parrà, conjugació del verb parer, una forma arcaica del verb aparèixer.
Aparèixer, comparèixer, fer-se visible, deixar-se veure... Sortir de les ombres i entrar a la llum; deixar la foscor i abraçar la claror, estar entre els dos mons i permetre que tots dos dialoguin, com també ho fan les arrels amb la contemporaneïtat, allò que és inamovible i allò que canvia, allò que no es mou i allò que avança...; com també ho fan música i moviment, cant i ball.
Parrà és l’espectacle que Miquel Barcelona va presentar al cicle Dansa Ara, de la Fundació Catalunya La Pedrera, i que va desenvolupar a partir de la recerca i el treball coreogràfic que havia fet poc abans per a [kórps], una obra que va estrenar durant la tardor de l’any passat i que estava concebuda per a cinc ballarins. Dos d’ells, el mateix Miquel Barcelona i Marc Vilajuana, van continuar el treball per a Parrà, on evolucionen sobre la música d’El cant de la sibil·la, tradicional mallorquina, i la Polka chinata, tradicional italiana.
MIQUEL BARCELONA I MARC VILAJUANA
  • Miquel Barcelona és un coreògraf i ballarí amb més de quinze anys d’experiència als escenaris. A més d’haver signat espectacles com Pelegrins (2017) o [kórps], també ha treballat en col·laboracions amb altres artistes com Carolyn Carlson, Juan Kruz de Garaio Esnaola, Raffaelle Giovanola, Darío Fo, Àlex Rigola, Qars Teatre, Cobosmika Company i Laura Vilar, entre molts altres. Miquel Barcelona ha treballat amb Laia Santanach, a qui vam conèixer la passada edició del circuit amb Àer, en l’espectacle Vaivé.
  • Marc Vilajuana és ballarí, actor, cantant i instrumentista que ja va treballar amb Miquel Barcelona a [Kórps] i a qui també s'ha vist a Cosa/Cos​ de ​Les Impuxibles​ o Maremar de Dagoll Dagom.
 
Podeu consultar més informació als següents enllaços:
https://www.miquelbarcelona.com/
https://www.instagram.com/miquelbarcelona/
 
CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA AQUÍ.

Inici d'inscripció: 12/04/2021
Fi d'inscripció: 25/04/2021

Compartir