MEMÒRIA HISTÒRICA DEL BARRI DE NAVAS

Ajunda'ns a recollir la memòria històrica del barri de Navas.

Tens fotografies antigues del barri de Navas, dels seus espais, de les veïnes i veïns, dels comerços, etc? Porta-les al centre i ajuda'ns a fer un fons fotogràfic de memòria històrica del barri de Navas per tal de poder fer una exposició fotogràfica.

El barri de Navas és el més recent dels que conformen l'actual districte de Sant Andreu. S'estén per part dels antics territoris del Clot i de la Sagrera, a banda i banda de l'avinguda Meridiana. El carrer de les Navas de Tolosa n'és la via central i la que dóna nom al barri. El centre neuràlgic és la plaça de Ferran Reyes, situada sobre l'avinguda de la Meridiana. Presideix la plaça l'església parroquial de Sant Joan Bosco, que destaca per l'originalitat de la seva coberta.

El barri té una part constituïda pels carrers que conserven la trama de l'eixample de Cerdà, mentre que una altra part la forma un conjunt molt popular anomenat "cases del governador". Edificades en tres illes, i tres petites illes més, sobre el solar d'una antiga bòvila, van ser construïdes per l'Obra Sindical del Hogar l'any 1944 i inaugurades pel governador Correa Veglison, del qual n'ha derivat el nom amb què són conegudes.

Per sota de l'actual avinguda de la Meridiana, el carrer de Bofarull, avui parcialment peatonalitzat, era un dels antics eixos principals de la Sagrera. La remodelació de la Meridiana i de la plaça d'Islàndia han contribuït a renovar la imatge del barri i a refermar-ne la personalitat pròpia. La tenaç voluntat del veïnat, agrupat entorn de la seva associació, va estar decisiva fa uns anys per consolidar la consideració de Navas com a barri diferenciat de la Sagrera

 

Porta les teves fotografies a la recepció del Centre Cívic Navas, de dilluns a divendres, de 9.30 a 14 h i de 16 a 21 h i les escanejarem i te les tornarem! (NO ENS QUEDEM CAP MATERIAL!!)

Fem barri!

 

Compartir