TRUITA DE MOLL

Martí Roig

EL MOLL

El moll o roger (salmonete en castellà) és un dels peixos més ben valorats gastronòmicament del litoral català. La seva carn fina i sabrosa té un fort gust a peix incomparable a cap altra espècie.

Podem trobar dos tipus de molls:

El moll de roca: Mullus surmuletus té un color més vermellós i la seva carn és molt bona. També es coneix amb el nom de moll perla.
El moll de fang: Mullus barbatus té un color més blanquinós i la seva carn té un sabor més suau.

INGREDIENTS

  • moll filetejat
  • ous
  • ceba
  • oli, sal i pebre

PROCEDIMENT

  1. Tallem la ceba i la fregim a foc lent.
  2. Trossegem el moll i l'afegim al foc.
  3. Mentrestant, batrem els ous i li posem sal i pebre.
  4. Afegim els ous a la paella i fem la truita.
  5. Uns minuts més tard ja tenim el plat!

Es pot acompanyar d'una amanida verda i ecològica.

ESCOLTA LA RECEPTA

A partir del minut 12:19 trobareu la recepta del dia i anteriorment la forma en què es pesquen els molls amb la tècnica del tresmall.

 

Compartir