CALAMAR AMB CEBA

EL CALAMAR

El calamar és un dels mol·luscs més apreciats per la cuina catalana. La seva carn dura i sabrosa aporta un sabor característic als plats de peix. Receptes amb calamar hi ha moltíssimes i amb una gran varietat de productes que combinen molt bé amb la seva carn, però aquí parlarem de com cuinar-lo amb ceba per igualar la potència del gust del calamar amb la dolçor de la ceba caramel·litzada.

A Catalunya es pesquen sobretot en època hivernal, però també se'n poden trobar al mes de juliol. Principalment es pesquen amb xarxa i a la nit, però també es poden pescar amb potera, que és la pesca tradicional que encara hi ha embarcacions que practiquen.

INGREDIENTS

  • 1 calamar
  • 1 ceba
  • 1 all
  • got de vi blanc
  • pebre blanc
  • oli d'oliva
  • 1 fulla de llaurer
  • aigua
  • sal

PROCEDIMENT

  1. Netegem el calamar i el tallem en rodanxes.
  2. Tallem la ceba en juliana.
  3. Preparem en una cassola, un bon raig d'oli, hi posem la fulla de llaurer, la ceba tallada i el cap d'all sense pelar (després el retirarem).
  4. Deixem coure a foc lent uns 10 minuts i quan ja tenim la ceba caramel·litzada, hi tirem el calamar i ho barregem tot juntament amb el pebre i el got de vi blanc
  5. Coure durant 50-60 minuts a foc lent.
  6. Si veiem que queda una mica sec se li pot afegir un got d'aigua calenta a mitja cocció.
  7. Una vegada tot al punt es pot acompanyar d'una bona amanida verda i un got de vi blanc.

ESCOLTA LA RECEPTA

A partir del minut 13:22 podràs escoltar la recepta i si vols conèixer el que hi ha darrere dels calamars gegants pots escoltar tot el programa!

 

Compartir