ESQUEIXADA DE BACALLÀ

EL BACALLÀ

El bacallà (Gadus morhua) és un peix que NO es pesca al Mediterrani, ja que viu en zones on la temperatura del mar és molt més freda (Mar Cantàbric, Mar del Nord i Mar Bàltic principalment). Anteriorment el bacallà era un motor econòmic pels països del nord i moltes famílies de pescadors vivien de la seva pesca. El problema és que la seva pesca era estacional, ja que els mesos de més fred no es podia sortir a pescar. Per aquest motiu es van buscar les diferents formes de conservar-lo, en sal o assecar-lo. Amb aquest sentit el bacallà va arribar al Mediterrani i es va introduir a la dieta Mediterrània elaborant un plat tan mediterrani com l'esqueixada utilitzant un peix que no és gens proper.

INGREDIENTS

  • Bacallà esqueixat: pot ser salat o dessalat
  • Tomàquet madur de rama
  • Ceba dolça de figueres
  • olives
  • Oli d'oliva i sal

PROCEDIMENT

  1. Esmicolem el bacallà dessalat.
  2. Tallem la ceba a dauets i la posem al fons d'una safata de vidre.
  3. Posem en una segona capa el bacallà esmicolat.
  4. Una tercera capa serà el tomàquet ratllat pel damunt.
  5. Finalment posem un bon raig d'oli i un polsim de sal.
  6. Acabem posant les olives per sobre el plat.
  7. Posarem el plat a la nevera una horeta i després ja es pot menjar acompanyat d'un bon tros de pa.

Bon profit!

Escolta la recepta aquí a partir del minut 12:03

 

Compartir