BACORETA
La bacoreta (Euthynnus alletteratus) és una espècie de peix de la família dels escòmbrids i de l'ordre dels perciformes. La bacoreta és cosina germana de la tonyina vermella, a vegades se l'anomena tonyina blanca. Tot i que no és molt coneguda la seva carn és molt bona i es pot arribar a confondre amb la carn de tonyina. No creiexen tants quilos com les tonyines però poden arribar als 15-16 KG. Viuen des dels 20 als 100 m de profunditat i durant el setembre i octubre es poden trobar al voltant de les boies que hi ha a les platges.
INGREDIENTS
- Sal grossa
- 150 ml. d’oli d’oliva
- 1 ceba gran
- 1 kg. bacoreta
- Panses
- Moscatell
- Aigua
- Pimentó vermell dolç
- Orenga
PROCEDIMENT
- Netegem el peix.
- Posem al peix amb abundant sal i la deixem en el frigorífic 24 hores
- Passat aquest temps passem el peix per davall de l’aigua per a llevar-li l’excés de sal i ho trossegem a daus.
- Netegem i trossegem finament una ceba i la posem amb l’oli a foc mitjà deixant-la suar
- Quan la ceba treu tot l’aigua i aquesta ha reduït, anirem afegint una mica d’aigua perquè la ceba es cogui i no es passi de coció.
- Per últim afegirem el moscatell, les panses i el pebre vermell.
- Incorporem la bacoreta i afegim un poc d’aigua sense arribar a cobrir el peix i pugem el foc, tapem i cuinem durant 5 minuts, parem el foc i ho deixem tapat durant 5 minuts més, els vapors acabaran de cuinar el peix i no se’ns sobre cuinarà aconseguint que el peix no quedi sec
- Incorporarem l’orenga per damunt i després ja el podem emplatar.
Bon profit!