BACORETA AMB CEBA

BACORETA

La bacoreta (Euthynnus alletteratusés una espècie de peix de la família dels escòmbrids i de l'ordre dels perciformes. La bacoreta és cosina germana de la tonyina vermella, a vegades se l'anomena tonyina blanca. Tot i que no és molt coneguda la seva carn és molt bona i es pot arribar a confondre amb la carn de tonyina. No creiexen tants quilos com les tonyines però poden arribar als 15-16 KG. Viuen des dels 20 als 100 m de profunditat i durant el setembre i octubre es poden trobar al voltant de les boies que hi ha a les platges.

INGREDIENTS

  • Sal grossa
  • 150 ml. d’oli d’oliva
  • 1 ceba gran
  • 1 kg. bacoreta
  • Panses
  • Moscatell
  • Aigua
  • Pimentó vermell dolç
  • Orenga

PROCEDIMENT

  1. Netegem el peix.
  2. Posem al peix amb abundant sal i la deixem en el frigorífic 24 hores
  3. Passat aquest temps passem el peix per davall de l’aigua per a llevar-li l’excés de sal i ho trossegem a daus. 
  4. Netegem i trossegem finament una ceba i la posem amb l’oli a foc mitjà deixant-la suar
  5. Quan la ceba treu tot l’aigua i aquesta ha reduït, anirem afegint una mica d’aigua perquè la ceba es cogui i no es passi de coció. 
  6. Per últim afegirem el moscatell, les panses i el pebre vermell.
  7. Incorporem la bacoreta i afegim un poc d’aigua sense arribar a cobrir el peix i pugem el foc, tapem i cuinem durant 5 minuts, parem el foc i ho deixem tapat durant 5 minuts més, els vapors acabaran de cuinar el peix i no se’ns sobre cuinarà aconseguint que el peix no quedi sec
  8. Incorporarem l’orenga per damunt i després ja el podem emplatar.

Bon profit! 

Compartir