Us informem que per tasques de millora en les infraestructures tecnològiques de l'Ajuntament de Barcelona, aquest cap de setmana la Seu Electrònica, Guia BCN, l'Oficina Virtual de Tràmits, el Servei d'Atenció en Línia al Ciutadà i l'Agenda 500 estaran fora de servei. També es poden veure afectats altres serveis d'aquest web.

L'horari previst d'aquesta actuació és des de dissabte, a les 15.00 hores, fins dilluns, a les 00.00 hores.

Disculpeu les molèsties que us puguem ocasionar.

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Les exposicions del gener als centres cívics

Xarxa de Centres Cívics de Barcelona
Gener 2022
  • Art i exposicions

Mostres sorgides de convocatòries, al voltant de la natura o de la salut mental

Els espais expositius dels centres cívics de Barcelona s'omplen un mes més de moltíssimes exposicions gratuïtes que podràs visitar durant el gener i que t'aproparan a la cultura i a les arts visuals i plàstiques sense sortir dels nostres barris.

La Xarxa de Centres Cívics de Barcelona té sempre obertes diferents convocatòries de totes les disciplines per conèixer la creativitat i els projectes de tothom que els vulgui presentar. I moltes vegades, d'aquestes convocatòries surten exposicions meravelloses com les que podem trobar aquestes setmanes al Centre Cívic Pati Llimona amb 'Imatges Contra l'Oblit', fotografies on trobarem la memòria històrica de Palestina i que sorgeixen de la Convocatòria VisualKorner.
També podrem descobrir al Centre Cívic Matas i Ramis l'exposició 'Refugis pandèmics', projecte seleccionat de la Convocatòria RAW, on el fotògraf Xavier Canal ens presenta a través de les seves imatges una reflexió sobre la llar en temps de pandèmia.

I si parlem de la pandèmia, no oblidem que molts artistes van aprofitar aquest temps de confinament per ser més creatius que mai. I això també ho hem anat veient durant aquests mesos i encara avui. Per exemple, podrem continuar gaudint d'aquesta creativitat pandèmica al Centre Cívic El Coll - La Bruguera amb l'exposició 'Auques del Confinament', un recull d'obres gràfiques de Salvador Barrau on s'expliquen diferents històries i reflexions iròniques al voltant del seu confinament.

Les exposicions d'aquest gener als centres també ens faran conèixer més en profunditat la nostra ciutat i els nostres barris. El Centre Cultural Albareda arriba amb 'Dona'm espai: el mapa de les cures de Poble-sec', un mapeig exposat que ens mostra com s'organitzen els veïns i veïnes i el teixit comunitari, social i cooperatiu per a sostenir la vida al Poble-sec, en reflexió sobre la desigual repartició de les cures entre homes i dones.
El Centre Cívic Can Deu va més enllà i ens mostra el subsol de la ciutat de Barcelona amb les imatges de l'exposició 'Terra Barcelona', una mostra on Viktor Blanco ha utilitzat la multiexposició fotogràfica per fer-nos conèixer l'esperit que habita a dins i que sempre ha alimentat la nostra ciutat.

Un altre tema recurrent en les exposicions d'aquest gener als centres és la natura i la cura del nostre entorn. El Centre Cívic Casa Groga ens presenta 'Respira', una exposició fotogràfica a càrrec de Griselda Duch per imaginar-nos un territori sense contaminació, un paisatge net i aire pur. També podrem trobar 'Unsafe' al Centre Cívic L'Elèctric, fotografies de Nuria Bayo on podrem observar la fragilitat d'un món natural en canvi constant i amb recursos limitats. I, per últim, el CC Casa Elizalde arriba amb 'Paisatges Teixits', on ens trobarem amb peces teixides inspirades en la natura.

Per acabar, no volem oblidar-nos de la importància de la salut mental. I el Centre Cívic Joan Oliver "Pere Quart" ens ajuda a tindre-la present amb la seva exposició col·laborativa 'I tu què pintes per la salut mental!?', un espai on tothom ha pogut participar amb obres i collage per mostrar què pensen de la salut mental o com els hi afecta personalment d'una forma artística.

Consulta més exposicions per visitar aquest mes de gener fent clic aquí!

Activitats relacionades