52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Un octubre ple d'exposicions als centres

Recull de diferents exposicions que podreu trobar aquest mes als diferents equipaments de la ciutat

Durant aquest mes d'octubre la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona torna a oferir un munt de propostes d'exposicions als espais expositius dels equipaments, i en aquest article us volem deixar un petit recull de projectes perquè pugueu gaudir en qualsevol moment de l'art als centres cívics de la ciutat.

Període de pandèmia: temps per a la creativitat
La pandèmia ha fet que molts artistes s'hagin replantejat la seva obra i ha deixat temps de reflexió pel sorgiment de nous projectes. Aquest 'canvi de paradigma' el podrem veure en diferents exposicions a diferents centres.

Un estiu imaginat; al CC Can Castelló de l'11 al 29 d'octubre
Exposició de pintura de reflexa el que va ser l'estiu del 2020: un estiu peculiar que va generar nous significats per a les paraules "vacances" i "viatges". Aquesta situació va deixar un espai de pensament a través de la imaginació i van inspitar a Mathilde Arthaud per plasmar aquests viatges imaginats i la nostàlgia d'estius passats.

TRANS_TOCAR; al CC Barceloneta del 21 d'octubre al 19 de novembre
Set artistes han creat un espai de contacte virtual en una obra generada des del novembre del 2020 i fins al setembre del 2021. A l'exposició podrem veure un espai de pensament i de gestació de les obres que presenta cada artista amb la seva veu i la seva mirada conjunta.

L'art reivindicatiu de dones i per a dones
Els espais expositius dels centres cívics es tornen també espais per donar veu a dones artistes i a situacions d'opressió que continuen passant dia a dia i s'han de denunciar.

Mirades; al CC Can Verdaguer de l'1 al 28 d'octubre
Diverses artistes ens presenten diferents punts de vistes i maneres d'utilitzar la càmera com a mitjà d'expressió. Ja sigui amb l’autoretrat, el retrat o el paisatge, en analògic o en digital, les fotògrafes ens mostraran quin és el seu treball i ens obriran les portes al seu món.

Marcades; al CC Can Clariana Cultural del 4 al 28 d'octubre
Projecte fotogràfic que parteix de fer visible i compartir allò que assumim com a normal, però incòmode: opressions subtils, però contínues que ens fan sentir i callar, aguantar. Una exposició on trobarem les marques del patriarcat a la pell i les vivències de les dones. A càrrec d'Andrea Ruiz.

Teixim comunitat; al CC Navas del 5 al 29 d'octubre
Exposició resultat d'un taller de fotografia participativa dut a terme per un grup de dones d'origen magrebí i espanyol que viuen a Trinitat Vella i que han compartit un procés de reflexió i de creació entorn de la temàtica de la seva identitat.

Comissió de dones: projecte Transforma't Bon Pastor: al CC del Bon Pastor del 19 d'octubre al 22 de novembre
Mostra dels diferents projectes passats i futurs de la iniciativa Comissió de Dones, relacionats amb la interculturalitat, la reducció de residus i l'acció comunitària.

Cuidem la natura i la ciutat
Moltes exposicions d'aquest mes ens mostren el maltractament global que fem a la natura i com podrien arribar a ser les nostres ciutats si les cuidéssim com les hem de cuidar.

Una vida sense plàstic; al CC Can Deu de l'1 al 29 d'octubre
En aquesta exposició podrem apreciar a la pintura de Tessa Prevosti com ampolles, bosses o gots de plàstic inunden l’ecosistema, i quines repercussions té maltractar el medi ambient.

Marina verda: Els nostres amics, els parcs; al CC La Cadena del 2 al 29 d'octubre
Recull de fotografies dels verds del barri de La Marina a càrrec del Grup de Fotografia de Casa del Rellotge. Quin paper hi juguen els parcs i espais verds al nostre barri i a la nostra ciutat? 

Ciutat sostenible; al CC Josep Maria Trias i Peitx del 4 al 29 d'octubre
Exposició col·lectiva multiformat resultat de la convocatòria oberta per dissenyar el que voldríem que fos la nostra ciutat sostenible.

UNSAFE. Sobreviure a un món insegur; al CC Casa del Rellotge del 7 al 22 d'octubre
Fotografies a càrrec de Nuria Bayó en relació amb el canvi climàtic, els recursos naturals limitats, la supervivència dels éssers vius i la mà de l'home sent el depredador més mortífer que existeix.

El Festival REVELA'T als Centres Cívics
El Festival de Fotografia Analògica REVELA'T compta durant el mes d'octubre amb dues exposicions als Centres Cívics de la ciutat.

Ulls de Mussol, al CC Can Basté del 22 de setembre fins al 30 d'octubre
Lluís Tudela ens mostra una reflexió visual sobre la dualitat. A l’exposició es presentaran un conjunt d’imatges que assenyalen l’existència poètica de diversos caràcters o diferents fenòmens en una mateixa ocurrència. L’ànim de les fotografies és projectar el caos i l’ordre de l’entorn percebut, d’allò observat.

Desde el silencio; al CC Casa Golferichs de l'1 d'octubre al 31 de desembre
Raúl Hidalgo ens presenta la seva exposició dintre del Revela't Off on ens narra la seva vida al voltant d'una pèrdua de capacitat auditiva a través de la fotografia. La seva mirada ens transporta a una realitat dramàtica amb un ús exclusiu del blanc/negre que esdevé causa i efecte d’aquesta lluita de forces contraposades, on els núvols o el cos humà son escenari de la seva visió del món que ens crida des del silenci.

I això és només una mostra! Podreu trobar moltes més exposicions per visitar aquí

Activitats relacionades