Acte de constitució del nou consell de la Formació Professional de Barcelona  

La sessió, celebrada de forma telemàtica, ha estat presidida pel sisè Tinent d’Alcalde de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Joan Subirats

Aquest 15 d’abril s’ha dut a terme l’acte de constitució del nou Consell de la Formació Professional de Barcelona, l’òrgan de participació sectorial que acull les principals entitats de referència que conformen l’ecosistema de la FP a Barcelona.

La sessió de constitució del Consell, que s’ha celebrat de forma telemàtica, ha estat presidida pel sisè Tinent d’Alcalde de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Joan Subirats. Subirats ha destacat que el Consell ha d’esdevenir “un espai permeable de treball que permeti reflexionar, debatre i fer propostes i que ajudi a la generació de polítiques públiques vinculades a la FP”.

El nou Consell es composa de fins a tres vicepresidències. Mentre que la vicepresidència segona està en mans de la comissionada d’Educació, Maria Truñó, i la vicepresidència tercera recau en la comissionada de Promoció de l’ocupació i polítiques contra la precarietat, Raquel Gil; per a la vicepresidència primera, que l’ha d’exercir una persona integrant del teixit associatiu, s’ha proposat que l’ocupi Neus Pons, directora de la Fundació BCN Formació Professional. Aquesta proposta s’ha de referendar en una votació que tindrà lloc en la Permanent del Consell del dia 8 de juny.

L’estructura del Consell l’encapçala el Ple, que compta amb 75 membres, i la Comissió permanent, amb 46 membres. A més, es formaran grups de treball sobre temàtiques específiques que aniran sorgint a partir dels objectius fixats.

En la sessió també s’han donat a conèixer les línies de treball del Consell per als propers anys, que són les següents:

  • Fomentar la plena continuïtat formativa dels i les joves en els ensenyaments postobligatoris i la continuïtat formativa al llarg i ample de la vida
  • Adequar l’oferta de la FP a les necessitats del sistema productiu de la ciutat i promoure la inserció laboral dels i les joves
  • Facilitar la formació pràctica en centres de treball i promoure la FP dual
  • Facilitar l’orientació professional al llarg i ample de la vida
  • Garantir la inclusió social a la formació professional
  • Garantir la igualtat de gènere a la formació professional
  • Promoure la innovació pedagògica I+D, recerca i coneixement
  • Promoure la mobilitat internacional
  • Promocionar i difondre socialment la FP
  • Garantir un bon funcionament intern del Consell i promoure la projecció externa del Consell
  • Treballar en xarxa en el marc institucional de la FP

Debat ‘Nous escenaris a la formació professional. Els reptes a Barcelona’

Després de la sessió de constitució del Consell de la FP, ha tingut lloc un debat “Nous escenaris a la formació professional. Els reptes a Barcelona”, que ha comptat amb les intervencions de Clara Sanz López, secretaria general de Formación Profesional del Ministerio de Educación y Formación Profesional; Fabian Mohedano, president del Consell Català de Formació Professional; Gemma Verdés, cap de l’Àrea d’Ensenyaments Postobligatoris i de Règim Especial del Consorci d’Educació de Barcelona; Raquel Gil, comissionada de Promoció d’Ocupació de l’Ajuntament de Barcelona; i Maria Truñó, comissionada d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona.

En el debat s’han abordat les novetats del món de la FP des de la visió de les diferents administracions i s’han plantejat els reptes de futur als quals cal fer front a la ciutat de Barcelona.

Compartiu aquest contingut