El projecte europeu Edufirst ha visitat la ciutat de Barcelona

El projecte europeu Edufirst ha visitat la ciutat de Barcelona

El regidor d’Educació, Persones Grans i Participació, Lluís Rabell, va rebre una delegació de representants dels serveis educatius destinats a la petita infància de les ciutats de Milà, Tampere i Vic.

El dimecres 19 de juny, l’Ajuntament de Barcelona va acollir la visita d’una delegació del projecte europeu Edufirst. Diversos representants dels serveis educatius destinats a la petita infància de les ciutats de Milà i Tampere, així com de la Universitat de Vic, van conèixer de primera mà la feina feta pel consistori barceloní en l’àmbit de la petita infància. En aquest sentit, va ser el regidor d’Educació, Persones Grans i Participació de l’Ajuntament de Barcelona, Lluís Rabell, qui va rebre i va acompanyar la delegació. La trobada va incloure una panoràmica des del terrat de l’edifici.

Aquesta visita, d’una durada de tres dies, englobada en el marc del projecte europeu Edufirst, on l’Ajuntament de Barcelona ha participat com a agent principal impulsat per l’Institut Municipal d’Educació i amb el suport de l’Institut Infància i Adolescència com a soci de coneixement, ha tingut com a objectiu compartir els eixos de treball en relació amb el model educatiu, l’educació inclusiva, la Bressol comunitària i les Bressols pel clima. La finalitat ha estat recollir informació quantitativa i qualitativa dels serveis educatius destinats a la petita infància de la ciutat, per tal de contrastar-la amb la informació recollida a altres ciutats europees, i dur a terme una anàlisi DAFO on detectar les dificultats i plantejar les propostes de millora d’acord amb quatre temàtiques: universalització de serveis; model educatiu i professionals; xarxa, comunitat i famílies, i diversitat. Les tres representacions també van visitar i conèixer vàries escoles bressols i espais familiars, i diferents equipaments educatius.

Així doncs, el projecte europeu Edufirst, que té una durada de tres anys, s’ha iniciat amb aquests intercanvis i aquest coneixement dels serveis a la petita infància existents a les tres ciutats europees.

Compartiu aquest contingut