Equipaments municipals de música de Barcelona commemoren el Dia Internacional de les Dones

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, que es commemora el divendres 8 de març, l’Escola Municipal de Música Can Fargues, que es troba a l’avinguda Frederic Rahola, número 2-8, al districte d’Horta-Guinardó, i el Conservatori Municipal de Música de Barcelona, que es troba al carrer Bruc, número 110, cantonada amb el carrer València, al districte de l’Eixample, oferiran una programació especial, amb entrada lliure i oberta a la ciutadania.

L’Escola Municipal de Música Can Fargues oferirà una programació especial del 4 al 10 de març amb exposicions i concerts:

  • Exposicions: una exposició de cartells sobre dones músiques i una exposició sobre la concertista Ònia Farga i Pellicer, de qui s’ha donat el nom als jardins adjacents a l’escola.
  • Concerts: el dimecres 6 de març, a les 18 hores, hi haurà un concert de guitarra clàssica, a càrrec del professorat Ksenia Axelroud i Joan Benejam i, a les 19 hores, un concert del cor de persones adultes de l’escola, sota la direcció de Rubén Múñoz. El dijous 7 de març, a les 19.30 hores, hi haurà el concert 'Música per a dones', a càrrec de l’alumnat de l’escola dins del cicle 'Els Concerts dels Dijous'. Tot seguit, es farà la presentació de la segona edició de la revista 'Can Fargues Cultural' i un debat sobre música i dones. Les activitats extraordinàries es faran a la sala d’audicions de l’Escola Municipal de Música Can Fargues.

Així mateix, el Conservatori Municipal de Música de Barcelona oferirà el dijous 7 de març, a les 19 hores, a l’Auditori Eduard Toldrà, un concert extraordinari, que es dividirà en dues parts:

  • S’interpretarà 'Dones a l’entorn de Schumann' amb obres de R. Schumann, C. Wieck-Schumann, F. Hensel-Mendelssohn i L. Farrenc, a càrrec de Cristina Morales i Laura Vilalta, piano; Mireia Quintana, violoncel, i Yolanda González, clarinet.
  • A continuació, s’interpretarà 'Dones x dones. Maria Rosa Ribas' amb obres de Maria Rosa Ribas, Glòria Villanueva, Ònia Farga i Anna Campmany Duch, a càrrec de les intèrprets Alicia Ferrer, veu; Cèlia González, flauta; Ester Vela, piano; Alba Sesé, guitarra; Erika Gallová, violí; Cristina Morales, piano; Eulàlia Ara, veu; Iwona Burzyñska, violí; Eugènia Gassull, piano; Yolanda González, clarinet; Laura Sanz, violoncel, i Laia Armengol, piano.

Per a més informació, es poden consultar els webs dels dos equipaments municipals de música de Barcelona:

- Conservatori Municipal de Música de Barcelona

- Escola Municipal de Música Can Fargues

Compartiu aquest contingut