ESPECTACULAR DIA D'INAUGURACIÓ

El color és un mitjà per exercir una influència directa sobre l’ànima. El color és la tecla. L’ànima és el piano amb moltes cordes. L’artista és la mà que per aquesta o aquella tecla fa vibrar adequadament l’ànima humana.  V. Kandinsky

La música pot mostrar tots els colors d'una paleta d'un pintor, fins i tot pot mostrar alguns colors que ni els propis pintors coneixen. I Stern ("De Mao a Mozart")

 

Barcelona 19 de novembre de 2019

Com cada mes de novembre, pels voltants de Sta. Cecília, celebrem aquest acte d’inauguració en el qual aprofitem per presentar alguns dels projectes més significatius del curs, així com la temàtica que servirà de fil conductor d’ara fins al juny. Aquest curs estarà dedicat a música, dibuix i pintura.

És un tema que dóna molt de sí, i que es pot mirar des de molts punts de vista. Un d'aquests és  la relació més directa de pintors que han pintat quadres amb temàtica musical, com Kandinsky, Picasso o Paul Klee, o compositors que han escrit obres inspirant-se en pintures, com els Quadres d'una exposició, de Mussorgsky.

I com ja és tradició, els professors de l’escola van oferir un concert, i els membres d’Urban Scketch van fer unes il·lustracions en directe (galeria de fotos). Volem agrair la col·laboració de Daniel Pagans, Albert Bayo i Josep Ramón Roy, membres d’Urban Scketch, associació de dibuixants que van estar entre nosaltres inspirant-se i dibuixant.

El concert va fer palès l'alt nivell del professorat que amb obres d'estils molt diferents, van fer gaudir d'allò més al públic assistent.

La segona presentació que vam fer va ser la del projecte més important que durem a terme aquest curs: l’estrena de l’Embolic de tardor, cantata per a ser cuinada, amb recepta i llibret d’Ada Parellada i música d’Albert Guinovart.

Embolic de tardor forma part d’un projecte musical i solidari.

El juny del 2018 vam estrenar l’Amanida Primavera: recepta apta per a nens amb PKU. Ara, l’Embolic de tardor, contra el malbaratament alimentari. Aviat anirem cap a la recepta d’hivern, i d’estiu!

Vam tenir el plaer de tenir amb nosaltres al compositor de l’obra (l’Ada no va poder venir). L’Albert ens va parlar de com, qui i perquè és pianista i compositor d'una forma molt fàcil i amena per l'alumnat i que el va fer encara un personatge més entranyable per nosaltres. Per acabar vam tenir el gust de presentar un TASTET de l’Embolic de tardor. El Cor Crescendo i el Cor Teensoul van interpretar dues cançons dirigides per l’Albert Santiago i acompanyats al piano per l'Albert Guinovart.

En definitiva...un espectacular acte que dóna la benvinguda al curs 2019-2020!

Compartiu aquest contingut