Més de 3.500 alumnes comencen el curs als centres municipals d’educació musical de Barcelona

A les escoles municipals de música, s’han matriculat més de 2.400 alumnes als programes de llarg recorregut. Al conservatori municipal, s’han matriculat un total de 518 alumnes a les diferents disciplines d’estudis de grau professional.

Avui, comença el curs 2023-2024 a les cinc escoles municipals de música de la ciutat de Barcelona (EMM Can Fargues -districte d’Horta-Guinardó-, EMM Can Ponsic -districte de Sarrià-Sant Gervasi-, EMM Eixample – Joan Manuel Serrat -districte de l’Eixample-, EMM Nou Barris -districte de Nou Barris- i EMM Sant Andreu – Mestre Pich Santasusana -districte de Sant Andreu-) i al Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Aquests equipaments, titularitat de l’Ajuntament de Barcelona, són gestionats des de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona.

Les escoles municipals de música

A les escoles municipals de música, aquest curs 2023-2024, s’han matriculat més de 2.400 alumnes als programes de llarg recorregut. A més, aquestes ofereixen un total de 625 places distribuïdes entre les cinc escoles municipals de música per a tallers, cursos i activitats formatives de durada variable adreçats a diferents públics, des de nadons i fins a alumnat de totes les edats. Les escoles municipals de música de la ciutat de Barcelona, que aquest curs 2023-2024 celebren el seu 30è aniversari (es van crear el curs 1993-1994), contribueixen a la difusió i a la democratització de la pràctica i de la formació musical al llarg de la vida i fan un important treball en l’àmbit comunitari.

En aquest sentit, per a garantir que la situació econòmica de les famílies no sigui un obstacle per a l’accés a les escoles municipals de música, l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona ofereix bonificacions sobre el preu públic del 30%, del 50% i del 70% per a l’alumnat de 4 a 18 anys.

A més, amb la voluntat de continuar impulsant l’educació musical a la ciutat de Barcelona, aquest mandat es preveu ampliar la xarxa d’escoles municipals de música amb dos centres més, així com traslladar l’escola municipal de música Sant Andreu – Mestre Pich Santasusana al recinte de Fabra i Coats, on es preveu que l’equipament municipal comenci la seva activitat durant el curs 2024-2025.

El Conservatori Municipal de Música de Barcelona

Al conservatori municipal, aquest curs 2023-2024, s’han matriculat un total de 518 alumnes a les diferents disciplines d’estudis de grau professional, dels quals 29 alumnes realitzaran una doble especialitat i 343 alumnes són de continuïtat. Pel que fa a agrupacions i conjunts, aquest curs 2023-2024, hi haurà vint agrupacions (orquestra simfònica, banda, cobla, conjunts de diferents nivells i formacions) i vuitanta conjunts de cambra. Aquesta temporada, també hi haurà novament tres temporades de concerts gratuïts (tardor, hivern i primavera) oberts a la ciutat. Els concerts tindran lloc a l’Auditori Eduard Toldrà del Conservatori. La inauguració del curs 2023-2024 serà el divendres 6 d’octubre, a les 19.00 hores, amb Xavier Cazeneuve, historiador i divulgador musical.

Paral·lelament, al programa d’activitats obertes Bruc Obert, que es desenvolupa al conservatori municipal des de l’any 2018, i que té com a objectiu oferir a persones majors d’edat la possibilitat de tenir o de mantenir com a amateurs un contacte amb la divulgació i amb la pràctica musical, s’hi ha preinscrit un total de 950 persones. El programa Bruc Obert començarà durant el mes d’octubre.

Per a més informació, es pot consultar la nota de premsa.

Compartiu aquest contingut