×

Error message

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 656 of /var/www/apps/app0096/www/espai-jove-casa-sagnier/sites/default/settings.php).

Xarxa d’Ateneus de Fabricació a ple rendiment

Impressió 3D. Casa Sagnier col·labora amb la creació de material per la protecció del Covid-19

Els ateneus de fabricació són espais públics, oberts a tothom, pensats per formar part del desenvolupament de la ciutat, ja sigui potenciant l’aprenentatge del la fabricació digital, la col·laboració en diferents projectes o la millora de l’entorn més proper. Cada ateneu és diferent ja que estan especialitzats en temes diversos, però tenen en comú que són un espai per posar en pràctica els teus projectes, amb els materials adequats i l’ajuda de gent experimentada.

https://ajuntament.barcelona.cat/digital/ca/apoderament-digital/educacio-i-capacitacio-digital/ateneus-de-fabricacio

Per evitar la intervenció dels diners, en aquests espais s’utilitza el sistema de la contraprestació, que consisteix en compensar el servei prestat d’una manera que també favoreixi al propi ateneu.

La xarxa d’ateneus de fabricació de Barcelona està composta per cinc equipaments, als quals s’han unit dos espais més a causa de la situació actual. Totes aquestes entitats juntes disposen d’un total de 23 impressores 3D, i gràcies a les donacions actuals, la xifra ha pujat a 31 impressores a ple rendiment.

Aquests últims dies, arrel de la situació actual que estem vivint, els ateneus de fabricació de Barcelona han deixat de banda els seus projectes habituals per adaptar la maquinària i els esforços de tota la gent a produir material de protecció, escàs i necessari, per fer front als contagis de la Covid-19. Especialment, aquests dispositius estan dirigits als col·lectius més vulnerables: professionals sanitaris, personal de serveis socials, de les residències de gent gran, de seguretat i dels comerços que estan oberts. Podeu fer una ullada a la seva pàgina per veure tutorials o fer tallers online totalment gratuïts:

https://ajuntament.barcelona.cat/ateneusdefabricacio/es/

Els equips de protecció que es fabriquen són variats i senzills, per poder-los fabricar amb les impressores 3D disponibles als ateneus. Es confeccionen, entre d’altres, obridors de portes, protectors d’orelles i suports i viseres per a pantalles de protecció facial. Unes fetes amb impressió 3D i d’altres amb talladora làser de plakene. Actualment també tenen conveni amb un grup d’empreses que els hi han cedit una màquina d’injecció plàstica i així fer més pantalles.

Des de l’Espai Jove Casa Sagnier també volem contribuir a frenar el virus i és per això que hem cedit les nostres dues impressores 3D per a que s’aprofitin en les tasques de construcció dels diferents materials de protecció. Concretament al Parc tecnològic de Barcelona Activa situat al barri de la Guineueta.

Us deixem un video de com van fer les pantalles protectores amb talladores làser. Molt bona tasca companyes i companys!