El disseny dels 300 habitatges de lloguer públic de les Glòries, a concurs

10/06/2016

El diseño de las 300 viviendas de alquiler público de las Glòries, a concurso

L’Ajuntament convocarà un concurs internacional d’arquitectura que tindrà unes bases pactades amb les associacions de veïns de la zona. En el concurs s’escolliran, a més del projecte que definirà el Pla especial de millora urbana (PEMU) del sector, quatre propostes arquitectòniques per als edificis.

L’Ajuntament de Barcelona convocarà en els propers dies un concurs de caràcter internacional per escollir el disseny d’un paquet d’habitatge públic de lloguerque s’ha de construir a l’entorn de la plaça de les Glòries Catalanes, concretament a l’illa que formen els carrers de Castillejos, de Casp, la plaça de les Glòries Catalanes i la gran via de les Corts Catalanes. El concurs comportarà l’encàrrec d’una proposta d’ordenació que definirà el Pla especial de millora urbana (PEMU) per a aquest sector, en el qual s’edificaran uns 300 habitatges.

Les condicions i les bases del concurs s’han consensuat amb les associacions de veïns i veïnes en el marc del Compromís per Glòries que van signar l’any 2007 amb l’Ajuntament. Així, s’hauran de respectar les característiques de les illes de l’Eixample i, d’aquesta manera, s’impedeix la construcció d’edificis de gran alçada. Els criteris per a l’adjudicació valoraran aspectes com la qualitat arquitectònica, la integració en l’entorn, la funcionalitat de la planta i l’eficiència energètica.

Es poden presentar al concurs professionals i equips de qualsevol país de la Unió Europea, i el termini de presentació de projectes serà de 40 dies a partir de la publicació de les bases del concurs.

Infórmate

Si quieres más información rellena el siguiente formulario
He leído y acepto el aviso legal de protección de datos

Sigue a Les Glòries