Blog

Notícies

Músics a taula

Sovint la imatge que tenim dels músics, compositors i artistes, en general, forma part de la seva vida laboral. Els veiem en retrats, en situacions de concert o d’assaig, i gairebé sempre en relació a la carrera professional que han dedicat a la música. L’Arxiu HIstòric del Museu conté milers de documents que contribueixen a conèixer i imaginar aquestes vides musicals. Així i tot, dins d’aquests fons i conjunts de documents s’hi mesclen, de vegades, extractes de la vida quotidiana. En aquest breu apunt d’imatges conservades als nostres fons els veurem asseguts a taula, sols o en companyia, fent àpats com els que viurem nosaltres mateixos els propers dies, en aquest cas per celebrar les festes nadalenques amb la família o les amistats.

Miquel Llobet esmorzant sol (dedicat als qui no volen companyia):

Miquel Llobet

Tres persones (no identificades, qualsevol pista serà benvinguda) en una taula de jardí:

Tres persones al voltant d'una taula en un jardí

Imatge d’un picnic a Vallvidrera, també amb protagonistes no identificats:

Tres persones en un picnic a Vallvidrera

Fotografia de grup al porxo de la casa de Pau Casals a El Vendrell. D'esquerra a dreta; Amparo Gal dempeus i agafant a Guilhermina Suggia que està asseguda en una cadira; Pau Casals al costat d'Enric Granados, Miecio Horzowsky assegut al terra i recolzant el cap a les cames de Donald Tovey:

granados_i_casals.jpg

Retrat d'Enric Granados i la família Moner entaulats durant un àpat:

Família Granados i família Moner a taula

I novament la família d’Enric Granados, celebrant l’onomàstica de Sant Enric:

sant_enric.jpg

Miquel Llobet en una festa de disfresses amb amics:

grup_de_disfresses.jpg

Àpat oficial del XIV Festival de la Societat Internacional de Música Contemporània i III Congrés Internacional de Musicologia, celebrat a Barcelona l'abril de 1936:

llobet_a_congres.jpg

I per als expatriats que el passen lluny de casa, una carta de Pau Casals a l’amic Granados per agrair-li la felicitació rebuda, el dia de Nadal. Amb una divertida petició: que Granados no digués res de la carta a la mare de Casals, ja que aquest no havia tingut temps d’escriure-li.

casals_a_granados.jpg

Bon Nadal i bones festes!