La Cholita, l’Escola Cruïlla al Punt i Ovante, nominats als Premis Barcelona Restauració 2022

14/07/2022 - 10:40 h

El veredicte es farà públic el proper dilluns 18 de juliol

El veredicte es farà públic el proper dilluns 18 de juliol

Durant la pandèmia, la restauració de Barcelona va fer grans esforços per adaptar-se a la situació sanitària derivada de la covid-19 i va trobar la manera de seguir oferint els seus serveis a la ciutadania. Després de dos anys de mesures i restriccions, la Direcció de Comerç, Restauració i Consum de l’Ajuntament de Barcelona ha convocat de nou el Premi Barcelona Restauració 2022, amb la voluntat de seguir fomentant la qualitat i l’excel·lència del sector i reconèixer-li l’aposta per incorporar la innovació, la sostenibilitat, la proximitat, l’alimentació saludable i la diversitat en els serveis que ofereix a la ciutadania.

Després d’estudiar totes les candidatures presentades, el jurat d’enguany ja ha fet públics els noms dels 30 establiments que aspiren a endur-se algun dels guardons dels Premis Barcelona Restauració 2022. Trobareu aquí tota la relació i la informació dels guardons.

A Nou Barris, els establiments són els següents:

  • Premi a la qualitat gastronòmica: Bar La Cholita. Molt més que un bar restaurant de barri. Local petit, però amb una cuina global, on surten des d’orelles de porc marinades fins a hummus de tomàquet. Sorpresa amb servei atent a prop de Virrei Amat
  • Premi a la integració al barri: Restaurant Escola Cruïlla Al Punt. Bar restaurant de l’Escola de Cuina Cruïlla, a Torre Baró. És el mateix alumnat qui s’encarrega de la gestió i carta, demostrant les possibilitats futures del sector
  • Premi al local notori o innovador: Ovante. Hamburgueseria prèmium amb diferents varietats basades sempre en el món del cinema, que també centra la seva decoració. La carta es completa amb acompanyaments idonis i el local, amb una terrassa que és punt de trobada

Dos nous premis

Més enllà d’aquestes tres categories, com a novetat, aquest any l’organització entregarà dos premis més: la Menció Honorífica i el Premi a la Sostenibilitat. La Menció Honorífica serà atorgada a un restaurant per la seva contribució excepcional en posar en valor la restauració de la ciutat al llarg del temps, ajudant a forjar la identitat cultural pròpia del model de restauració de la ciutat i servint de guia per a futures generacions. El jurat també entregarà el Premi a la Sostenibilitat, que vol destacar les bones pràctiques vinculades als principis de sostenibilitat i economia circular.

El jurat dels Premis Barcelona Restauració 2022 està format per un conjunt de professionals del sector presidits per la regidora de Comerç, Mercat, Consum, Règim Interior i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, Montserrat Ballarín Espuña. L’acompanyen el director de Serveis de Comerç, Restauració i Consum de l’Ajuntament de Barcelona, Manel Vázquez Asencio; el president del Gremi de Restauració de Barcelona, Pere Chias Suriol; el president de l’associació Restaurants Sostenibles, Sergio Gil Flores; la periodista experta en gastronomia Tana Collados Lluró; l’experta en turisme i restauració Eva Ballarín, i el director de l’Observatori de l’Alimentació del Parc, Jesús Contreres Hernández.

El veredicte es farà públic en una gran gala a la Fàbrica Moritz de Barcelona, que tindrà lloc el 18 de juliol de 2022.