La Cholita, l’Escola Cruïlla al Punt i Ovante, nominats als Premis Barcelona Restauració 2022

14/07/2022 - 10:40 h

El veredicte es farà públic el proper dilluns 18 de juliol

Durant la pandèmia, la restauració de Barcelona va fer grans esforços per adaptar-se a la situació sanitària derivada de la covid-19 i va trobar la manera de seguir oferint els seus serveis a la ciutadania. Després de dos anys de mesures i restriccions, la Direcció de Comerç, Restauració i Consum de l’Ajuntament de Barcelona ha convocat de nou el Premi Barcelona Restauració 2022, amb la voluntat de seguir fomentant la qualitat i l’excel·lència del sector i reconèixer-li l’aposta per incorporar la innovació, la sostenibilitat, la proximitat, l’alimentació saludable i la diversitat en els serveis que ofereix a la ciutadania.

Després d’estudiar totes les candidatures presentades, el jurat d’enguany ja ha fet públics els noms dels 30 establiments que aspiren a endur-se algun dels guardons dels Premis Barcelona Restauració 2022. Trobareu aquí tota la relació i la informació dels guardons.

A Nou Barris, els establiments són els següents:

  • Premi a la qualitat gastronòmica: Bar La Cholita. Molt més que un bar restaurant de barri. Local petit, però amb una cuina global, on surten des d’orelles de porc marinades fins a hummus de tomàquet. Sorpresa amb servei atent a prop de Virrei Amat
  • Premi a la integració al barri: Restaurant Escola Cruïlla Al Punt. Bar restaurant de l’Escola de Cuina Cruïlla, a Torre Baró. És el mateix alumnat qui s’encarrega de la gestió i carta, demostrant les possibilitats futures del sector
  • Premi al local notori o innovador: Ovante. Hamburgueseria prèmium amb diferents varietats basades sempre en el món del cinema, que també centra la seva decoració. La carta es completa amb acompanyaments idonis i el local, amb una terrassa que és punt de trobada

Dos nous premis

Més enllà d’aquestes tres categories, com a novetat, aquest any l’organització entregarà dos premis més: la Menció Honorífica i el Premi a la Sostenibilitat. La Menció Honorífica serà atorgada a un restaurant per la seva contribució excepcional en posar en valor la restauració de la ciutat al llarg del temps, ajudant a forjar la identitat cultural pròpia del model de restauració de la ciutat i servint de guia per a futures generacions. El jurat també entregarà el Premi a la Sostenibilitat, que vol destacar les bones pràctiques vinculades als principis de sostenibilitat i economia circular.

El jurat dels Premis Barcelona Restauració 2022 està format per un conjunt de professionals del sector presidits per la regidora de Comerç, Mercat, Consum, Règim Interior i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, Montserrat Ballarín Espuña. L’acompanyen el director de Serveis de Comerç, Restauració i Consum de l’Ajuntament de Barcelona, Manel Vázquez Asencio; el president del Gremi de Restauració de Barcelona, Pere Chias Suriol; el president de l’associació Restaurants Sostenibles, Sergio Gil Flores; la periodista experta en gastronomia Tana Collados Lluró; l’experta en turisme i restauració Eva Ballarín, i el director de l’Observatori de l’Alimentació del Parc, Jesús Contreres Hernández.

El veredicte es farà públic en una gran gala a la Fàbrica Moritz de Barcelona, que tindrà lloc el 18 de juliol de 2022.