Calçotades i carxofades...

11/03/2024 - 16:46

Del gener al març, les entitats i comissions de festes dels barris de Sants-Montjuïc organitzen calçotades en carrers i places quasi tots els caps de setmana. El calçot i la salsa romesco no falten mai en aquests dinars populars, però a les graelles també s'acostumen a fer carns i botifarra, tot i que cada cop més s'hi ofereixen alternatives de menú vegetarià.

Gran calçotada
Diumenges 21 de gener i 11 de febrer al carrer d’Alcolea amb pg. Sant Antoni, tiquets a partir de les 11 h [Sants]
Dotze calçots amb salsa, una botifarra, pa, vi o aigua, postre. Preu 16 € (13 € les persones sòcies). També hi haurà barra i barquetes. Venda de tiquets el mateix dia.
Organitza: Comissió de Festes del Carrer d’Alcolea de Baix.

Calçotada de Can Batlló
Dissabte 27 de gener a les 14 h a Can Batlló [la Bordeta]
Quinze calçots amb salsa, botifarra o hamburguesa vegana i seques, mandarines, aigua, pa i got de vi. Preu: 15 €. Venda de tiquets a l’Espai de Trobada (carrer 11 de Juny).

Calçotada popular
Diumenges 28 de gener i 10 de març al carrer d’Alcolea de Dalt [Sants]
Menú adult: 15 calçots + salsa, botifarra amb seques, botifarra negra, cansalada, pa, vi i aigua, postres i cafè, 17 €. Menú infantil: macarrons, botifarra, xips, pa i aigua, postres, 12 €. Reserva de tiquets al local de la Comissió (c. Alcolea, 88) fins al 19 de gener / 26 de febrer (dilluns, dimecres i divendres de 18 a 20 h). EXHAURITS!
Organitza: Comissió de Festes d’Alcolea de Dalt.

III Carxofada popular de Sants
Dissabte 3 de febrer a la plaça de Bonet i Muixí [Sants]
Vermut amb actuació de la Muixeranga de Barcelona (12 h), carxofada (14 h), joc musical (16 h) i música amb PD (18 h). Preu: 12,5 € adult (15 € el mateix dia) o 7 € infantil (9 € el mateix dia). Venda anticipada de tiquets en línia. EXHAURITS!
Organitzen: comissions de festes dels carrers Guadiana, Papin i Sagunt.

Santa Carxofada
Diumenge 4 de febrer de 12 a 20.30 h a la plaça del Sortidor [el Poble-sec]
Des de les 12 h, salsa cuir amb Claudia Fuentes Kali i vermut a la fresca. A les 14 h, barbacoa vegana. A partir de les 16 h, recital de poesia homenatge a Patricia Heras, amb Olza Olzeta, Ana, Adriana Grande, Le Taxi, Ángela Fernández, Magy, Elena Ponz i Transpoesía. A les 17 h, DJ Hela. A les 19 h, DJ Bustamante. Tot el dia, paradeta de llibres i fanzines.
Organitza: La Raposa i CooperaSec.

Calçotada popular
Dissabtes 17 de febrer [EXHAURITS!] i 16 de març al carrer de Guadiana, entre Sant Crist i Rei Martí [Sants]
12 calçots, botifarra, botifarra negra i cansalada (opció vegà), pa, salsa, beguda i postres (15 €). Jo de tu portaria got! Venda de tiquets per internet i a la Llibreria Montseny (c. Guadiana, 46).   A les 12 h, vermut amb Bastoneres de Sants. A partir de les 17 h, White Sugar DJ set. Organitza: Comissió de Festes del carrer Guadiana.

Calçotada
Dissabte 17 de febrer a Can Batlló (Gran Via de les Corts Catalanes, 169) [la Bordeta]
Vermut musical (12 h), calçotada (14 h) i música en viu (16 h). Calçots i carxofes inclusives (Brots Ecosocial), botifarra ecològica amb mongetes o alternativa vegana, salsa romesco casolana, pa ecològic, beguda (vi, aigua o cervesa artesana La Bordeta), postre casolà o peça de fruita (20 €). Per als més petits, menú amb pasta i minibotifarra ecològica, pa, aigua o suc ecològic i postre casolà (15 €). EXHAURITS! Organitza: Cantina Lab Coop.

Calçotada a Valladolid
Diumenge 18 de febrer a les 13 h al carrer de Valladolid [Sants]
Una dotzena de calçots, salsa romesco, botifarra (opció vegetariana: carxofes) amb seques, aigua, vi o cervesa i fruita. Preu: 15 €. Reserves a la Comi (c. Valladolid, 42), Restaurante Carmen (c. Valladolid, 44), Forn La Cantonada (c. Alcolea, 52), Judit la Restauradora (c. Valladolid, 7). I després, jam rumbera amb GipsyIvan. Concurs de disfresses amb categories d’adults, grups i infants. EXHAURITS!
Organitza: Comissió de Festes del Carrer de Valladolid.

Calçotada i botifarrada farguera
Diumenges 18 de febrer [EXHAURITS!] i 17 de març a la plaça de la Farga (Rossend Arús amb Noguera Pallaresa) [Sants/la Bordeta]
A la calçotada del febrer, una dotzena de calçots, una botifarra, una xistorreta, un botifarró, salsa, pa, beguda i peça de fruita per 15 €. Opció vegana amb burguer veggie, per 12 €. A la botifarrada del març, botifarra, mongetes, allioli, pa, fruita i beguda per 14 €, també amb opció vegana. Tiquets a la venda al local de la Comissió (c. Noguera Pallaresa, 25), amb possibilitat de reserva prèvia al 609 275 845 o per missatge directe a Instagram.
Organitza: Comissió de Festes de la Plaça de la Farga i Rossend Arús.

17a Calçotada bandarra
Diumenge 18 de febrer a la plaça del Sortidor [el Poble-sec]
Actuació castellera a les 12 h, dinar a les 15 h i música a partir de les 16 h. Calçots amb salsa romesco, botifarra amb mongetes, pa, aigua i vi. Calçotada residu zero, o sigui, que cada participant hi porta els seus plats o carmanyoles, coberts i gots. Venda de tiquets a partir de les 10.30 a la plaça del Sortidor.
Organitza: Castellers del Poble Sec.

8a Calçotada popular de Sagunt
Dissabte 24 de febrer a les 14 h al carrer de Sagunt [Sants]
Calçots amb salsa, botifarra o hamburguesa vegana, llesca de pa, postre i beguda (12,5 €, dos euros menys per a les persones sòcies). Menú infantil (7 €). Venda de tiquets per internet. Porta els teus plats, gots i coberts de casa. A les 12 h, vermut. A les 16 h, quinto musical. De 18 a 20 h, música amb DJ. EXHAURITS!
Organitza: Comissió de Festes del carrer de Sagunt.

Calçotada Rock
Diumenge 25 de febrer al carrer del Vallespir, entre pl. Centre i c. Violant d’Hongria [Sants]
15 calçots amb salsa, botifarra amb mongetes, pa, beguda i mandarina (15 €). Venda de tiquets al local de la comissió (c. Violant d’Hongria, 155-157, local C), dimarts i dijous d’11 a 13 h i de 18 a 20 h. A les 12 h, concert de Pili i Los Cometas. EXHAURITS!
Organitza: Comissió de Festes del carrer del Vallespir.

Taller de cuina de calçots
Dimarts 27 de febrer de 18.30 a 21 h al Centre Cívic El Sortidor [el Poble-sec]
Descobrim la versatilitat del calçot a la cuina més enllà de la calçotada, tant en preparacions salades com dolces. Professor/a: Rosa Montoriol. Preu: 15,67 €. Suplement: 5 €. Inscripcions en línia: bit.ly/calca-calcot.

III Calçotada turoniana
Dissabte 2 de març a les 13 h al carrer dels Montfar (entre Rabí Rubèn i Amposta) [la Font de la Guatlla]
Menú complet (13 €): calçots, botifarra, mongetes, patata al caliu, pa i beguda. Menú complet vegà (13 €): calçots, hamburguesa vegana, mongetes, allioli, pa i beguda. Menú sense calçots (10 €): botifarra, mongetes, patata al caliu, allioli, pa i beguda. Menú sense calçots vegà (10 €): hamburguesa vegana, mongetes, patata al caliu, allioli, pa i beguda. Venda de tiquets fins al 4 de febrer. Programa de la jornada: espai infantil i vermut (12 h), calçotada i sobretaula (14 h), jocs de taula amb música i veus en directe (17 h), espectacle de màgia (18.30 h), més jocs de taula (19.30 h) i sopar amb PD sorpresa (21 h), PD Cigala (22 h), PD Carmona (23 h) i PKadoras (0 h). Venda de tiquets fins al 17 de febrer. EXHAURITS!
Organitza: Esplai Turons.

Calçotada a la rambla
Diumenge 3 de març a la rambla de Badal [la Bordeta]
13 calçots amb salsa. botifarra de pagès amb mongetes i allioli o hamburguesa vegana, fruita, pa, vi o aigua (15 €). Menú infantil amb botifarra de pagès amb mongetes o patates xips, fruita, pa i aigua (9 €). Venda de tiquets a Sey (rambla Badal, 67-73), Farmàcia Can Batlló (c. Quetzal, 31), Migas (rambla Badal, 26) o per internet a ja.cat/calcotadaRambla. Barra oberta des del migdia amb begudes, xoripa i snacks. Animació a la sobretaula. EXHAURITS!
Organitza: Comissió de Festes de la Rambla Badal, Parcerisa i Quetzal.

Calçofesta de Finlàndia
Dissabte 9 de març al carrer de Finlàndia, des de Sagunt fins a Fernández Duró [Sants]
En cas de pluja, la calçotada es trasllada a diumenge als jardins de la Rambla de Sants

Menú estàndard (15 € o 13 € per a persones sòcies): 12 calçots amb la seva salsa, botifarra amb mongetes, pa i beguda. El menú vegetarià canvia la botifarra per una hamburguesa veggie. Inscripcions per correu electrònic o WhatsApp al 623 18 11 90. Es paga allà el mateix dia. Porteu-hi els vostres plats, gots i coberts. Després, jocs de taula amb la música de PD Renatas. EXHAURITS!
Organitza: Comissió de Festes del Carrer de Finlàndia.

La Calçotada
Dissabte 9 de març al Poble Espanyol
Jornada de gastronomia i cultura popular en el marc del Gastrofest Km0. Calçots amb salsa romesco (i pitet!) gràcies a Conserves Ferrer, pa del Forn de Cabrianes, botifarra a la brasa i vi. Entrada simple : 5 €. Entrada + menú calçots: 12 €. Amb l’actuació del trio de rumba catalana Miliu Calabuch, Jack Tarradellas Chakataga i Toni Reyes. Ball de gegants, tast de vins DO Catalunya, tallers d’artesania exprés i concurs de menjar calçots: si te’n menges 50 en cinc minuts pots guanyar un lot de productes ideal per a la propera calçotada.

Putxicalçotada
Diumenge 10 de març a la plaça de Bonet i Muixí [Sants]
Menú (13 €): 12 calçots+romesco, una botifarra o salsitxa vegana, una patata, taronja, pa amb tomàquet, aigua o vi. Menú infantil (10 €): 8 calçots+romesco, 1/2 botifarra, 1/2 patata, taronja, pa amb tomàquet i aigua. Venda de tiquets a Kop de Mà, ⁠La Ciutat Invisible, ⁠Terra d’Escudella, El Plat Pla o directament a la plaça de Bonet i Muixí diumenge 4/02, dissabte 17/02, dissabte 24/02 o dissabte 2/03 a les 19 h (o el mateix dia, si en queden). Activitats infantils (11 h), vermut (12.30 h), concert (12.45 h), dinar (14 h), joc de taula musical (16 h).
Organitza: Agrupament Escolta Puig i Moliner (MEiGSJ).

15a Calçotada Popular de Baix Jocs Florals
Diumenge 10 de març al carrer dels Jocs Florals, entre Noguera Pallaresa/Manzanares i Constitució [la Bordeta]
Menú calçotada (16 €): 13 calçots, botifarra amb mongetes, cuixa de pollastre, salsa romesco, postre, pa vi o aigua. Menú vegà (16 €): 13 calçots, hamburguesa vegana amb mongetes, patata al caliu, salsa romesco, postre, pa vi o aigua. Menú infantil (10 €): botifarra amb mongetes, patata al caliu, postre, pa i aigua. Reserva de tiquets via WhatsApp (651 55 69 78 i 637 88 51 35) per recollir abans del dia del dinar al local de la Comissió (c. Jocs Florals, 169). A més, amb la compra del dinar, sorteig d’una panera! EXHAURITS!
Organitza: Comissió de Festes de Baix Jocs Florals.

Calçotada de Súria
Diumenge 10 de març a la rambla de Badal, 90, davant del carrer Súria [la Bordeta]
Calçots amb salsa, botifarra amb mongetes o bé hamburguesa vegana amb mongetes o escalivada, pa, taronja, aigua i vi. Preu en venda anticipada: 15 € (12 € vegà). Preu el mateix dia: 17 € (14 € vegà). EXHAURITS!
Organitza: Comissió de Festes del carrer Súria.

Calçotada Handbol BCNSants
Dissabte 16 de març (ajornat el 9/03 per pluja) a la plaça de Joan Pelegrí [Hostafrancs]
Una dotzena de calçots, salsa romesco, botifarra o veggie burger, pa de pagès, beguda, fruita, pitet i guants. Venda de tiquets en línia (15 €). Menú només amb calçots, 12 €. Participa després al concurs de pastissos!
Organitza: Club Esportiu d’Handbol BCN Sants.

VI Calçotada Popular
Dissabte 16 de març a les 12 h als jardins de Can Farrero [la Marina]
Deu calçots, botifarra, patata, pa, vi, aigua i taronja per 12,5 € (+1 € del got). També opció vegana. Venda de tiquets a l’Ateneu (c. Alts Forns, 69, local 8) a partir del 9 de març a les 17 h. EXHAURITS! Organitza: Ateneu Popular l’Engranatge.

4a Calçotada Jove Independentista
Dissabte 16 de març a les 14 h al carrer de l’Elisi [Hostafrancs]
Calçots, botifarra amb opció vegana, pa, vi i postres, 15 € (13 € per a socis). Reserves en línia. A les 12.30 h, vermut amb David Canal. A les 16.30 h, joc musical i acció sorpresa. A les 17.30 h, festa amb PD. A les 20.30 h, amb PD Renatas.
Organtizen: La Forja i Espai Basset.

Calçotada a Vallespir de Baix
Diumenge 17 de març al carrer del Vallespir [Sants]
Calçots amb salsa, carxofa, botifarra i seques, pa i beure, una peça de fruita de postres, rumbeta i bon rotllo… Venda de tiquets anticipada a 15 € a la Deskomunal i a la taverna La Bauxa, o el mateix dia a 20 €.
Organitza: Comissió de Festes del Carrer del Vallespir de Baix.

Calçotada Popular Borinota
Diumenge 24 de març a la plaça de Can Climent
Després de l’actuació castellera als jardins de la Rambla de Sants (11.30 h), a les 14 h dinem calçots, botifarra, mongetes, pa, postres i vi. També hi ha l’opció vegetariana amb truita de patates, i pa sense gluten per a celíacs. Adults: 15 €. Amics de la colla: 13 €. Menú infantil: 7 €. A partir de les 16 h, jocs amb música, concert de La Portàtil i batalla de PD. A partir del 12/03, venda de tiquets els dimarts (de 18.30 a 21 h a l’Escola Jaume I, de 21 a 22.30 h a Cal Borinot) i els divendres (de 19.50 a 22.30 h a l’Escola Jaume I, de 22.30 a 1 h a Cal Borinot). EXHAURITS!
Organitza: Castellers de Sants.

A més, 15 restaurants de la D.O. Sants celebren les Jornades Gastronòmiques de la Carxofa i el Calçot del 15 de febrer al 13 de març. Participa al concurs de fotografia publicant a Instagram una foto d’un plat de les jornades acompanyat d’un calçot cru o una carxofa, amb l’etiqueta #carxofaicalçot: podràs guanyar tíquets per a la calçotada del 17 de març a Vallespir de Baix.

Nota: aquesta notícia es va modificant i ampliant a mesura que disposem de més informació i confirmació de cadascuna de les calçotades.