Poliesportiu La Sagi i escola bressol Els Gats

26/04/2021 - 11:21

Sants-Badal. Amb 262 votacions en total, el veïnat ha triat aquests noms per als nous equipaments municipals que s'estrenaran el curs vinent al carrer de Roger.

Amb 262 votacions en total, el veïnat ha triat aquests noms per als nous equipaments municipals que s'estrenaran el curs vinent al carrer de Roger. El Poliesportiu La Sagi durà el nom d'Anna Maria Martínez Sagi (1907-2000), poeta, sindicalista, periodista, feminista i atleta. L'Escola Bressol Municipal Els Gats recordarà la colònia de gats que hi havia a l’espai on s’ha construït el nou edifici.

La consulta per triar el nom de la nova escola bressol i espai familiar del carrer de Roger ha estat oberta a tots els veïns i veïnes de més de 13 anys durant una setmana al web Decidim.Barcelona. Els quatre noms proposats per la Comissió de Seguiment del Consell de Barri de Sants-Badal, el Consell Educatiu de Sants-Montjuïc i l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona han rebut els següents suports:

  • Els Gats: 67 suports.
  • Joan Puig Elias: 39 suports.
  • Dolors Batlle i Sunyer: 28 suports.
  • Roger: 11 suports.

Paral·lelament, la consulta per triar el nom del nou poliesportiu del barri de Sants-Badal també ha estat oberta a tots els veïns i veïnes de més de 13 anys durant la mateixa setmana al web Decidim.Barcelona. Els tres noms proposats per la Comissió de Seguiment del Consell de Barri de Sants-Badal i el Consell d’Esports de Sants-Montjuïc han rebut els següents suports:

  • La Sagi: 47 suports.
  • Sants-Badal: 42 suports.
  • El Refugi: 28 suports.

La poeta, sindicalista, periodista, feminista i atleta Anna Maria Martínez Sagi (1907-2000) va fundar el primer club de dones treballadores de Barcelona. També va arribar a ser directiva del FC Barcelona i va impulsar l’organització de l’Olimpíada Popular del 1936. Com a esportista, va destacar en el llançament de javelina i també va practicar el tennis i l’esquí.

El curs vinent entraran en funcionament el poliesportiu, l’escola bressol i l’espai familiar al nou edifici d’equipaments municipals construït al costat del CAP Roger inaugurat l’any 2019. La nova Escola Bressol Municipal Els Gats, ubicada a la planta baixa i el primer pis del carrer de Roger, 52-64, obrirà portes amb set grups i 104 places. També oferirà el servei d’espai familiar, on els nens i nenes de menys de tres anys acudeixen setmanalment acompanyats de les famílies. El Poliesportiu La Sagi, situat a sobre de l’equipament de petita infància, amb accés independent, tindrà dues pistes (PAV-2) que faran servir prioritàriament els clubs esportius del barri, els centres escolars de la zona per a les classes d’educació física i també entitats que atenen persones amb discapacitats.