Serveis d'alimentació per a persones vulnerables a Sants-Montjuïc

03/04/2020 - 13:22

Covid-19. Durant la crisi sanitària pel nou coronavirus s'han activat serveis extraordinaris d'alimentació i higiene per a persones sense llar.

Durant la crisi sanitària pel nou coronavirus s'han activat serveis extraordinaris d'alimentació i higiene per a persones sense llar. Aquests serveis se sumen a la tasca que continuen desenvolupant els serveis socials municipals als barris de Sants-Montjuïc amb la col·laboració necessària d'ONG com la Fundació Canpedró o Gra de Blat.

S’ha posat en marxa un nou servei de suport a l’alimentació de persones vulnerables a la seu del Servei d’Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats (SAIER) del carrer de Tarragona, 41. Cada dia, de dilluns a divendres, entre les 11.30 i les 13.30 h, s’hi reparteixen 400 àpats en format de pícnic (dinar i sopar) gràcies a la donació del xef José Andrés. Els usuaris són principalment col·lectius ja identificats en altres menjadors ja actius.

De dilluns a diumenge, de 12 a 14 h, també se serveixen menjars a persones sense llar al menjador de l’avinguda del Paral·lel, 97 bis, al Poble-sec. Aquests són serveis extraordinaris d’alimentació durant la crisi de la Covid-19: les persones que ho necessitin poden acudir-hi directament sense la derivació prèvia de cap professional dels Serveis Socials.

Alhora, a Sants, dues ONG distribueixen diferents menjars a persones i famílies en risc d’exclusió social. La Fundació Canpedró ha convertit el seu menjador social del carrer del Sant Crist en punt de distribució de menjar per a 75 persones. L’ONG Gra de Blat també en distribueix i, amb l’ajuda d’un grup de persones voluntàries, ho porta als domicilis de les persones vulnerables que estan totalment confinades.

D’altra banda, el servei municipal d’Àpats en Companyia s’ha reconvertit en Àpats a Domicili, per evitar el contacte directe dels professionals amb les persones beneficiàries. Ara són un 30% més al conjunt de la ciutat.

Pel que fa els serveis d’higiene extraordinaris durant la crisi de la Covid-19, les persones sense llar que ho necessitin poden acudir a dutxar-se i recollir roba neta de dilluns a dissabte de 9 a 13 h al Centre Assís (c.Isaac Albéniz, 14, Sarrià) o a l’Estació del Nord (c.Nàpols, 42, el Fort Pienc).

Al recinte firal de Montjuïc hi ha dos pavellons habilitats perquè 400 persones sense llar hi puguin passar el confinament en condicions dignes.