Barcelona es manté entre les 10 millors ciutats del món
El rànquing World’s Best Cities 2025 de la consultora Resonance posiciona un any més Barcelona com la vuitena millor ciutat del món, i en destaca l’atracció d’inversió estrangera, els seus hubs digitals, els eixos verds i les polítiques d’habitatge.
Barcelona continua sent una de les ciutats més atractives del món. Així ho confirma al mantenir-se en la vuitena millor posició d’entre les 100 ciutats escollides per un dels rànquings internacionals més prestigiosos. Es tracta de l’informe anual World’s Best Cities que publica la consultora nord-americana Resonance.
Cada any, analitza més de 400 ciutats de més d’un milió d’habitants per tal de determinar-ne les 100 millors, mitjançant una combinació d’estadístiques bàsiques i indicadors de percepció com puntuacions i ressenyes a la xarxa. Les dades interpretades per la consultora es classifiquen en tres factors clau: l’habitabilitat, l’amabilitat i la prosperitat, tenint en compte la perspectiva de locals, visitants i empresaris.
Barcelona porta diverses edicions posicionada en el top 10 del rànquing, i enguany es manté per davant de capitals europees tan rellevants com Berlín, Amsterdam i Viena. Londres encapçala el rànquing per desè any consecutiu, i la segueixen les ciutats de Nova York, París, Tòquio, Singapur, Roma i Madrid.
L’atracció d’inversió estrangera, un element clau
El clima mediterrani, l’arquitectura sorprenent i els quilòmetres de platges de sorra daurada són, com ja és habitual, algunes de les virtuts més apreciades de Barcelona, les quals la converteixen en una “visita obligada, a tot Europa i el món”, explica l’informe.
La consultora també ha destacat l’aposta de la ciutat per assegurar una “inversió estrangera massiva que beneficiarà la ciutat a llarg termini”. Ho exemplifica amb la recent arribada del Grup Lufthansa, el consorci del sector de l’aviació més gran d’Europa, que ha obert a Barcelona el seu primer hub digital del sud del continent. També esmenta la promotora immobiliària nord-americana Panattoni, que invertirà 300 milions en la construcció del centre de dades més gran de la regió.
Pel que fa al creixement de l’ecosistema empresarial, l’informe posa èmfasi en el paper decisiu d’iniciatives com la creació del laboratori de xips d’Intel juntament amb el Barcelona Supercomputing Center.
Apostant pels eixos verds i millorant les polítiques d’habitatge
La inauguració de l’eix verd de Consell de Cent també s’ha guanyat una menció a l’informe. Ha servit per subratllar la inversió que ha fet la ciutat els últims anys en la pacificació d’alguns dels seus carrers i avingudes més importants, dins el projecte de les Superilles.
L’informe també tracta el debat existent sobre el turisme, la convivència amb la població local i el problema que origina en els preus dels lloguers. “La tolerància zero de l’alcalde Collboni amb la política de lloguer a curt termini supera, fins i tot, l’estricta Llei Local 18 de la ciutat de Nova York”, narra la consultora. Destaca així els esforços de Barcelona per resoldre definitivament l’escassetat d’habitatges per a residents al llarg dels propers anys.
L’informe complet es pot consultar aquí.