Barcelona organitza les I Jornades de l’Agenda 2030 per analitzar el compliment dels ODS

La teoria i la pràctica del desenvolupament sostenible es trobaran els propers 1 i 2 de desembre a Ca l’Alier en les primeres Jornades de l’Agenda 2030.

..
24/11/2021 - 12:59 h - Ajuntament Ajuntament de Barcelona

Barcelona Futur Sostenible. I Jornades de lAgenda 2030”. Aquest és el nom escollit pel Comissionat de lAgenda 2030 de lAjuntament de Barcelona per a les primeres jornades que analitzaran el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Els propers 1 i 2 de desembre hi ha una cita a Ca lAlier, al 22@, per confrontar la teoria amb la pràctica del desenvolupament sostenible. Al mateix temps es vol fer seguiment dels avenços aconseguits per la ciutat fins ara en aquesta matèria. 

L’Ajuntament de Barcelona, des del Comissionat de l’Agenda 2030, organitza “Barcelona Futur Sostenible. I Jornades de l’Agenda 2030”, que tindran lloc els dies 1 i 2 de desembre a Ca l’Alier, al 22@, per analitzar el compliment dels ODS. Hi participaran una trentena d’experts que representaran de manera àmplia la realitat acadèmica, social i empresarial de la ciutat.

Què shi farà?

L’esdeveniment sinaugurarà amb una ponència de Miquel Rodríguez Plana, Comissionat de lAgenda 2030, i es clourà amb la intervenció de la tercera tinenta dalcaldia, Laia Bonet.

El dia 1 de desembre tindrà lloc la conferència Les ciutats enfront del repte de lAgenda 2030” a càrrec de Julio Lumbreras, professor de la UPM i membre de la missió europea sobre les ciutats intel·ligents i climàticament neutres. Tot seguit el doctor Xavier Vives conduirà un debat sobre els ODS i la diversificació econòmica.

A les jornades shi mostraran iniciatives i pràctiques innovadores dalgunes empreses, es presentarà un informe sobre les PIME i els ODS, elaborat per PIMEC, i es presentarà BCN+B, un projecte per accelerar la transformació empresarial i per sensibilitzar pimes i microempreses en lassoliment de lAgenda 2030.

El segon dia de les jornades el 2 de desembre, arrencarà amb la presentació de lInforme anual de lAgenda 2030 de Barcelona i anirà seguit dun debat conduït per la doctora Alicia Adserà, titulat Els ODS i la desigualtat social a Barcelona”. 

Entre altres personalitats està previst que durant aquests dos dies hi hagi intervencions dalguns dels membres del Consell Acadèmic Assessor de lAgenda 2030 com Marta Estrada (CSIC) i ponents com Pere Navarro, Delegat del Consorci Zona Franca de Barcelona. 

Els premis Agenda 2030

Barcelona Futur Sostenible. I Jornades de lAgenda 2030” acabarà amb el llançament dels Premis Agenda 2030 de Barcelona; una iniciativa per identificar i reconèixer les pràctiques que es duen a terme en diversos sectors com leducatiu, associatiu, empresarial i comunicatiu de la ciutat.

Registrar-se a les jornades

Per participar-hi cal fer la inscripció en el següent enllaç. Lobjectiu de la trobada és, en definitiva, aportar una mirada integral i alhora precisa del tema, que inclourà avenços, dificultats, contradiccions i també experiències d’èxit. Les dades i la reflexió han de servir per prendre millors decisions polítiques en la transició cap a una Barcelona veritablement sostenible.

Troba tota la informació de les jornades aquí.

..